Cyrene Degerlund

Kyrkoval

Lördagar brukar jag ta det gansk lungt och för det mesta är jag hemma och bara suddar omkring, jag brukar börjar dagen med att kissa hunden och så går vi till brevlådan och hämtar tidningen…….Sedan inmugnar jag min frukost och läser tidningen och samtidigt lyssnar jag på ’ring så spelar vi’

Men denna morron var helt annolunda, jag snabbt åt min frukost och lyssnade på slutet av ’ring så spelar vi’ i bilen på väg till Skelefteå. Jag var ombud till nomineringsstämman för kyrkomöte och Stiftelsefullmäktig i Luleå stift. vilket hölls i Skelefteå.
Mötet började kl.12.00 föredragningslistan var avklarad på ca.en timme utan ändring.

När mötet var avslutat så var karin med (ombudsmannen) hon hade med sig sin dotter, min lilla kompis, jag upptäckte inte Linnea förän mötet var över ’jag tittade efter henne’ eftersom karin var med, hon brukar alltid ha med sig sin dotter Linnea. Men hon var så liten så jag upptäckte inte henne, hon satt längst fram och jag längst bak….
Jag blev så glad att fräffa henne igen, det var ett tag sen, (tror det var Nolia i fjol). Jag såg också att hon blev glad när vi sågs bland alla vuxna.
Sen var det lunch, ’lunch buffe’ dessutom var det mycket folk, vi hamnade inte ens vid samma bord, men när jag såg att Linnea och hennes mamma skulle åka hem, skyndade jag mig ut i vestibulen för att säga hejdå, men dom hade brottom hem för att åka till stallet och se deras häst hoppa………Hoppas det gick bra med hästen, Linnea!

Men vi hann i alla fall säga hejdå och kör försiktigt till varandra, det känndes väldigt bra. sen åkte dom hem till Umeå och jag till Vännäs, trots att vädret var ganska hyfsat var det en hel del snörök så gick hemresan bra. Men jag måste säga att det var ett av de snabbaste möte jag har vart på, där restiden tog längre än mötet. Men så är det ibland, det ska ju vara politiker ombud till kyrkovalets nomineringsstämma. Som avslutning drack vi kaffe och pratade med andra politiker colleger från andra kommuner, det är ju alltid trevligt att träffa colleger från andra kommuner och så förståss fick jag träffa Linnea.

Hoppas hemresan gick bra Linnea. En kram till dig om du läser detta.

2 kommentarer

  1. Svenska.

    Snälla. ansträng dig att stava rätt!
    Har läst din blogg ett antal gånger, men blir lika förtvivlad varje gång över alla stavfel.

  2. cyrene Degerlund

    Tack för din kommentar, angående min stavning.

    Till saken hör att jag har bott utomlands i 25 år och har ett annat språk också……
    Därför blir min svenska stavning kanske inte alltid perfekt, även om svenskan är mitt modersmål……..
    Hoppas du har översende med detta, jag är medveten om detta, men använder 2 språk hela tiden. Trots allt så blir det ibland fel…….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.