Cyrene Degerlund

Förtala inte barnens pappor

Under mellandagarna var jag ute på stan för att inhandla en del saker, jag var också och fikade på ett fik i stan. Vid bordet brevid satt det några kvinnor som diskuterade.
Det framgick att alla var frånskilda, ca 30 plus, kanske nära 40 tror jag……….

Huvud ämnet var deras före detta äkta män. Alla hade de varit synnerligen osympatiska. En var för snål, en annan för slösaktig, en tredje för begiven på starka drycker, hastigt temprament och skrek åt barnen och en var aldrig hemma, en tittade bara på sport…..
Det var ingen hejd på alla förklenande omdömen. Man kunde inte låta bli att undra varför de en gång valt dessa otrevliga men och dessutom skaffat barn med dessa men, (dom måste väl ha tyckt om dessa men en gång).
Ingen tycktes heller tänka på att det var deras barns pappa de förtalade och att det var en person de delat hem med i åratal.
Hur förorättad en kvinna än känner sig ska hon inte prata vitt och brett om sina havererade äktenskap.
En före detta makes fel och brister roar faktiskt inte en utomstående. jag hoppas verkligen inte att dom använder den diskutionen och dess ord till deras gemensamma barn när dom talar om deras pappor……

Berörd….

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Heja Cyrene! Dina ord väger desto tyngre då man också vet att du engagerat dig i Kvinnojouren på andra platser och här i Vännäs. Det är ju tyvärr inte full trovärdiget för kvinnojouren då man pratar om män som djur. Men det delas inte av Cyrene.

    Men det finns ju tyvärr karlar som man skäms över. Men dem hoppas man kvinnorna hoppar över när de väljer. Tyvärr är det nog inte riktigt så då vi vet att tex en kriminellt belastad får massvis med brev i häkten o fängelser av kvinnor som vill ta hand om dem. Antingen är det spänningen eller modersinstinkten.

    Bra att du tar upp detta ämne.Cyrene!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.