Cyrene Degerlund

Läkarvård med ansvar

Jag har nog fått en riktig bra läkarvård, jag undrar om jag ska känna mig lyckligt lottad???

men efter att ha funderat några dagar på det, så har jag kommit på att det är precis så här det ska vara.. En läkare som verkligen tar sitt ansvar på fulla allvar och verkligen ser personen och sjukdomstillståndet…..

Jag var inlagd på ortopeden på NUS i Umeå i April 2008, för ett ’diskbrock med stenos’ i två omgångar, en vecka varje gång. Vid utskrivning från sjukhuset med rullator och kryckor som jag har kämpat med nästan hela sommaren, sedan har jag vart medicinerad och är det fortfarande eftersom jag inte är bra.
Min läkar på ortopeden ’Ulrika Sandvik’ har jag haft telefon kontakt sedan jag var utskriven, hon har ringt mig en gång i månaden för att undra hur jag mår och hur det går för mig och om jag behöver förnya mina medeciner, det har alldrig vart några problem överhuvudtaget, jag har även kunnat ringa till henne om jag har undrat över något och lämna ett meddelande och hon har sedemera ringt upp mig, eller att jag har kunnat lämna ett meddelande till en sjuksköterska och US har ringt mig angånde mina funderingar……..

Jag är mycket imponerad av hennes angagemang och väldigt tacksam för den hjälp jag har fått under min rehabilitering…….
Jag har känt att det finns någon som bryr sig när något händer med ens kropp…
Ulrika Sandvik, ville att jag skulle operera mitt diskbrock, men jag har valt att det ska läka ihop av sig själv, och US har förklarat att det kommer att ta ett år minst, upp
till två år förmodligen…….
Vi har nu kommit överens att vi ska överlämna ärendet (jag) till ’vårdcentralen i Vännäs’ som jag tillhör. Eftersom jag har blivit bättre och bättre och det går sakta frammåt…….

Det tycker jag ska bli spännande och se hur det ska gå, eftersom Vårdcentralen i Vännäs inte är den bästa instansen bland vårdcentraler, tex dom behöver 5 arbetsdagar för att skriva ut ett recept och ändå kunde dom inte fixa det. ’Det är framgång och vård’ när man endast behöver trycka på en knapp på datorn och dom har all information, ( det är vad jag kallar för inspiration och vård av en vårdcentral).
Jag kommer att sakna min läkare Ulrika Sandvik på ortopeden som jag har haft kontakt med i 10 månader och fått det stöd jag har behövt under denna tid.
ALL ELOGE TILL HENNE….
det finns faktiskt läkare som bryr sig om sina patienter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.