Cyrene Degerlund

Majonäs…ca 10 min

ENKLARE ATT GÖRA EGEN MAJONÄS OCH SÅ BLIR DET INTE SÅ MYCKET, JAG TYCKER ALLTID ATT MAJONÄS BURKARNA ÄR FÖR STORA, DESSUTOM FÅR JAG ALLTID SLÄNGA EN DEL I BOTTEN, FÖR JAG TYCKER MAJONÄSEN BLIVIT FÖR GAMMAL…ANVÄND EN MIXERSTAV SÅ BLIR DET JÄTTE BRA. DESSUTOM BLIR DEN GODARE.

1 ägg, 1tsk fransk senap, 1 msk vinäger, 2 1/2 dl raplsolja…
Häll alla ingridienser i ett litersmått av plast eller bägare som ofta följer med till mixerstaven. Placera mixerstaven i botten på bägaren och kör på högsta hastighet medan du långsamt drar staven uppåt, från botten på bägaren. Då växer en fin krämig majonäs upp.
Smaka av med lite salt och peppar…….

Vill du göra aioli? Pressa eller mixa ner 1-2 skalade vitlöksklyftor i majonäsen och smaka av med en aning cayennepeppar….

TIPS!!!!!
Tänk på att inte tillsätta örter, lök eller andra smaksättningar förrän majonäsen är färdigmixad och tjock. Annars skär den sig lätt…

LYCKA TILL

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.