Cyrene Degerlund

chefsbonusar

Man pratar ofta om bonusar till alla chefer, att dom ska ha sina bonusar. För att dom gör ett bra arbete, dessutom har dom ett stort ansvar av personal samt ekonomi, för det bolag/företag dom är anställd åt.
Tanken bakom det kan jag förstå så långt är det OK…..Det tycker jag också är ’fine’, men propotionerna av bonusar är inte OK……Eftersom alla chefer redan har en hög lön.

Inte för att jag vill klagar, det är bra att allt har kommit upp i dagen. Jag tycker snarare att det har är otroligt att man har fått hålla på med denna verksamhet så länge,
dessutom vet dom flästa om det, samt att staten pumpar in pengar till dom statliga bolagen
Det gör ju att bolaget själv inte tar ansvar för sitt bolag och dess ekonomi……
Helt enkelt utarmar cheferna som har bonusar bolagets ekonomi, och styrelserna vet inget vad dom har beslutat?? otroligt, obegripligt…….

Nu ser vi alla följderna av dessa bonusar för många bolag, dom får problem att överleva, många går i konkurs eller flyttar utomlands för att få billigare arbetskraft och overhead kostnader och chefer får mer bonusar,
Jag har själv haft chefs possioner men ingen bonus, men ändå känt ett ansvar för mitt arbete för företagare jag var anställd åt. Det behövdes ingen bonus…
Man säger, för att få bra chefer och nå bra mål i företaget så behövs bonusar som en morot. Jag är inte så säker på det????
Nu ser man effekterna av det!!! nästan inget företag klarar sig när en ekonomikris slår till.
Jag inbillar mig om man har bra ansvarliga chefer med en bra lön utan bonusar så skulle bolagen ha en bättre ekonomi och dessutom kunna använda bonusarna som en sparande buffert????? ’Det får ju alla som har ansvar för sin ekonomi)
CHEF BONUSAR SUGER BARA UT EKONOMIN UR FÖRETAGEN/FÖRETAGET.
Jag hade ett samtal med en granne om detta som jag träffade ute……..Han hade klart för sig hur idiotiskt det är med bonusar. Han sa, ingen människas arbete kan vara värt flera millioner. – Dom lyfter ju bara en massa papper och sitter på möten. Dom borde vara ut och jobba med kroppen, för att se hur det är att jobba (utan bonus och tjäna 300 000 – 400 000/år eller mindre, hur kan ett arbete vara värt millioner…..
Jo visst kan man undra över det?????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.