Cyrene Degerlund

invigning av ombygnad i Vännäs

I söndags var det invigning av ombygnaden i Johanesskyrkan…..

Det var i princip fullsatt och kyrkoherden höll gudtjänst, Johanneskören med gospelkören happy singers sjöng…Hans Nyberg/ Cantate Domino, Händel/ Gläd dig du jord,Down in the river to pray med happy Singers……..Samt en del salmer.

Johannes kyrkan har fått en ombyggnation där har personalen fått nya trevliga rum med fönster och större. Kyrkorummet är en aning förminskat, några bänkrader är borttagna och där har man gjort ett café samt ett nytt kök av kapprummet vilket är flyttat…..Läktarn är utbygd med en del meter och där var det dukat för kyrkkaffe i söndags eftersom det var så mycket folk, men där blir det mer platser. Allt var väldigt fint och kyrkan kändes inte lika stor dessutom är akustiken bättre……..
Byggnadsledaren Gösta Fonzen invigde och berättade om tankarna och varför man hade kommit fram till denna lösning, lösningarna var tydligen många och dessutom en del problem som är vanligt vid ombyggnader. Bertil Buren kyrkorådets ordförande delade ut blommor och tackad de inblandade för gått arbete. GF frågade församlingen om det fanns någon som hade frågor angående ombyggnaden, men det var inge, men jag hade en fråga och räkte upp handen, antigen så såg ’GF’ inte min hand eller så kanske han inte ville ha frågor, för han sa snappt, det var inga frågor.
Eftersom ’GF’ i sitt tal tyckte att alla hade fått nya fina och bättre lokaler, så var min fråga varför Johannes kören hade fått sämre lokal för sina körövningar, vi har blivit förflyttad till en annan lokal på nedre botten, är någon av körmedlemmarna 170 cm eller längre, dessutom står vi upp ibland och sjunga så tar huvudena i taket och det finns ju en del män som är längre än det……
Jag frågade ’GF’ under kyrkkaffet om det var möjligt att höja taket för Kören. ’Men svaret var’, körmedlemmarna får inte vara längre än 150 cm lång, då tyckte jag…. Då
får vi nog sluta allihopa..???
Men det är väl inte så viktigt var kantorns kör har sina övningar, man kan ju undra om bygggubbar uppskattar sång och musik ???? Men en kör ska det finnas i kyrkan…..Jag skulle villa se att man ibland ger Kyrkokören en tanke och lite plats, dom flästa människor som kommer till kyrkan uppskattar kören och dessutom gör vi en del konserer med solister, som också är uppskattat…….Man kanske skulle skippa körsång ett år, för att se hur det blir, en jul, påsk, utan kyrkokör som sjunger????Hur skulle det vara ???
Men vi är ju så glada att få sjunga och vi njuter av det, så vi står ut …. Men man önskar en bättre lokal med bra akustik…..Annars var en mycket trevlig dag…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.