Cyrene Degerlund

Flyktingar i Vännäs

Jag hoppas verkligen att det inte är så allvarligt som VK, skriver. ’Det brukar ju vara något överdrivet’.
Men jag kan tycka att skolan i Vännäs måste ta på sig ett stort ansvar för det som har hänt och att flyktingbarn / ungdomar blir trakaserade i skolan. Det är helt otroligt att man inte kan få bukt på all mobbning i skolan, det verkar inte spela någon roll hur många mobbnings planer och mobbningsteam man gör och har, så verkar det bara fortsätta, VISST MÅSTE DET VARA NÅGOT FEL….

Jag minns mycket väl när jag själv flyttade hem med mina barn, för sådär ca. 14 år sedan, efter att ha vart bosatt och jobbat utomlands i 25 år………..
Min yngsta dotter fick då uppleva en viss mobbning på mellanstadiet, kallades hon för ’GALNA KOSJUKAN’ det var på tapeten då. (eftersom vi flyttade från England och hem hit till Vännäs)
På högstadiet var hon mobbad över datorn, med samma ord som dessa flyktingar har fått uppleva, jag blir bara förskräkt när jag läser det i VK…..(att det var hennes tur att dö och att hon var en häxa m.m.)
Nu skrev jag och min dotter ut allat dom skrev på datorn till henne, och kallade till ett möte på skolan där jag lade fram skrivelserna, som var skriven både hemmifrån och på skoltid……När jag presenterade skrivelserna på mötet, såg alla lärare ut som fågelholkar och undrade om det var sant och om det hade hänt på skolan……………….
Dessutom gjorde jag en polisanmälan till skolan. Men följderna blev inte stora, det enda jag minns var att data salen var stängd ett tag och man hade samtal med mobbarna, men dom fick gå kvar på skolan…
Jag blir verkligen bestört att det inte har förändrats eller blivit bättre och att skolan inte har klarat av mobbningen. Jag blir så illa berörda när jag läser att vissa elever använder nästan samma ord och taktik som för 10 år sen……
Nu verkar det även vara vuxna som är inblandad. ’vad är det för mentalitet vi har i Vännäs’ Jag känner en bestörthet likväl som dom flästa vännäs bor att det bara får hända, men jag känner också en sorg att det inte har blivit bättre på 14 år………
I dag är min dotter en vuxen och stark människa med egen familj och händelsen ett minne blott, men det drog mig till minnes och jag bara blir bestört att det pågår ännu….
HUR KAN DET BARA FÅ HÄNDA, KAN SKOLAN BLI BÄTTRE PÅ MOBBNING?????????VAD HAR MAN BLIVIT BÄTTRE PÅ …PÅ 10 ÅR?????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.