Cyrene Degerlund

Kommunfullmäktige

Det var kommunfullmäktige i går, ett spännande sådant……

Majoriteten Har tänkt till, utan att det blev någon debatt från oppositionen så ’åtterremitterade ’S’ budgeten……det var nog väldigt klokt.
Det kommer en ny skatteprognos till hösten, då blir det färska siffror att jobba med för dom som sitter i budgetarbetet, ’ där är inte jag’…….

För övrigt var det ett ovanligt KF. Vi var i Strand. Där har B&U förvaltningen tängt lägga ner en byaskola…Men se det blir nog inget av tack vare den stora demostrationen / uppslutning av föräldrar..’Fantastiskt’ men det blir ju intresant att se vad B&U förvaltningen ska göra åt saken……
BOU förvaltningen har sitt möte i dag och ska ta beslut i frågan…Men att göra besparingar av att lägga ner en byaskola, det tror jag inte på ’att lägga ner är ju inte gratis’…..Man kan ju undra om man måste bygga en konsgräsplan i detta läge för 8 milj….Där finns det pengar. Konstgräsplan kan väl komma i ett senare skede. Båda är viktiga!!! Men skolan måste ha prioritering

Sen kan man ju undra över att samma person som instalerade en ny panna för 3 år sedan i Bråns skola som man nu föreslår att lägga ner……Den personen har nu inspekterat pannan och dömt ut den, och det är en av orsakerna till nerläggningen av skolan, det behövs en ny panna och det har man inte råd med, men den är endast 3 år gammal, man kan ju fråga om det behövs en ny? mej veteligen kan en panna hålla i 20 år…. Dessutom måste det finnas en garanti på en 3 års gammal panna, om det nu är något fel på pannan????? Vilket jag inte riktigt vet….’visst luktar det lite ’JÄV’…….( Samma person instalerar en panna och inspekterar och dömer ut pannan efter 3 år)

Börjar man lägga ner byaskolor i kommunen då brukar det inte räcka med en byaxkola utan då kommer dom andra byaskolorna att rycka med jämna mellanrum……Och inte gör det heller något för inflyttningen till vännäs, att flyktingar flyttar in är bara bra men dom flyttar sällan till byar utan stannar i Vännäs eller större städer.
men det var ett bra pådrag av engagerade människor för att bevara våra byaskolor och jag kan inte mer än ’HURRA!’

Det var en sak jag uppmerksammade under tiden jag var på KF i går…Alla demostranter talade så väl om Strand och Brån skola och propagerade att inte lägga ner byaskolorna…. Men dom hade inget förslag till kF, hur föräldrarna/elever kunde hjälpa till för att bevara skolan…..Det saknade jag.

4 kommentarer

  1. Karl-Erik Persson

    Hej Cyrene!

    Visst måste du ha skrivit fel i din blogg!
    Det är inte BoU förvaltningen som skall fatta beslut i skolfrågan utan barn- och utbildningsnämnden. Det borde du veta som har suttit i barn- och utbildningsnämnden tidigare.
    Visst var det ett bra nationaldagsfirande?

  2. Cyrene Degerlundegerlund

    Tack Karl-erik …Jo du har helt rätt och jag borde veta det. men ibland blir det bara fel utan att man ens märker det själv……..Jag ska korrigera det.
    JOOOO, det var också en trevlig dag på Gamlia…Ni var så tjusiga i vita creme färgade kavajer och lila fluga..Jag hade lite svårt att höra det ni sjöng eftersom jag stod på andra sidan

    Trrevlig sommar

  3. Katarina Hampusson

    Hej,
    föräldrar och engagerade har skickat in förslag på åtgärder till BoU-nämnd, de ligger med i utredningsunderlaget. Det är konkreta förslag till åtgärder för att bevara byskolorna.

  4. cyréne Degerlund

    Super…

    det är mycket bra att ni engagerar ER… Det är den bästa påverkan att få feedback från ”Brukarna”

    Bra kämpat…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.