Cyrene Degerlund

Hopp i finanserna

Vår finansminister ser  ljusare på ekonomin, vilket ger ett hopp för framtiden hos människor……

Visst är det possitivt att vi får en skattesänkning. Många tror inte att det skapar flera jobb……Man behöver bara titta på hur det har gått för andra länder i liknande situation, så  har det skapat jobb.  även forskningen visar detsamma, det skapar jobb…..

Jag kan väl tycka att man samtidigt  också borde tänka på andra alternativ att skapa jobb , "locka med nya företag som etablerarsig i Sverige," det finns mycket att göra på den fronten..Jag tror inte att "S" skulle ha gjort någon skattesänkning. Då hade vi fått åtgärder istället och det kostar pengar….(Sverige har inte råd med åtgärdspolitiken)

Vad gäller pensionärerna som har gått utan skattesänkning!!! Jag är ganska säker på att nästa år kommer skattesänkningen för pensionerer, då har vi alla fått del av kakan. Jag är dessutom verkligen imponerad hur vår finansminister Anders Borg hur han sköter Sveriges ekonomi, hoppas att NI där ute kan se det också. När Anders Borg ger oss ett hopp så kommer nog dom flesta människor, att se hur det ljusnar framöver….. Det gäller att skynda långsamt

3 kommentarer

  1. P-O Moström

    Så sent som i juli avvisade finansministern en skattesänkning även för pensionärerna med motiveringen att en sådan skulle stimulera efterfrågan. Enligt Anders Borg bör skatten alltså sänkas endast för dem som redan har så mycket pengar att de inte behöver använda dem.

    Mycket tyder på att detta är den enda effekt jobbskatteavdraget faktiskt har haft. Merparten av pengarna har gått till friska personer med goda inkomster av sitt förvärvsarbete. Hur många av dessa skulle ha ”valt” att vara sjuka eller arbetslösa om de inte fått skatten sänkt? Hur många har ökat sin arbetsinsats på grund av jobbavdraget?

    I själva verket är det teoretiska underlaget för jobbavdraget minst sagt klent. Det enda empiriska underlaget är en amerikansk studie som visar att ensamma mödrar som levt på socialhjälp blev mer benägna att börja yrkesarbeta om det ledde till att de fick mer pengar över.

    När det gäller högavlönade personer tyder forskningen på att den här typen av skattelättnader om något leder till att de arbetar mindre. De får ju lika mycket pengar kvar även om de minskar sin arbetsinsats.

    Borg har ju faktiskt inte gjort något för att förbättra svensk ekonomi. Han har bara suttit med händerna i kors!

    Budgetunderskottet går mot ett enormt underskott. Ändå har inte bilindustrin fått en enda krona!

    Och pensionärerna bestraffas med högre skatter än löntagare. Trots att löntagarnas reallöner ökat över 40% på 15 år medan pensionärernas reala pengar stått stilla!

  2. Cyrène

    super kommentar, jag tar till mig allt det du skriver, men det betyder inte att du har rätt………

    Varför skulle bilindustrin ha bidrag eller hjälp från staten för att klara sin verksamhet…….Mig vetelig så är det ett företag, och varje företag måste klara sin egen budget och se till att verksamheten går ihop. Företagare kan inte vända sig till staten så fort man har problem med ”chach flow”

  3. Alliansväljare

    P-O Moström, det intressanta måste väl ändå vara vad man får kvar efter att skatt och andra nödvändiga omkostnader är avdragna? Som löntagare har du ju många utgifter som pensionären slipper, bl.a. resor till och från jobbet, a-kassan, högre lunchkostnader m.m.

    Dessutom har nu skatterna på arbete sänkts för låginkomsttagarna. Jag tycker i och för sig att de borde sänkas mer för dessa grupper, då det ju lönar sig mindre att arbeta här än för höginkomsttagarna. Det som är beklämmande är att du alltid försvarat det högre skatteuttaget från S-tiden för de med lägst inkomst! Varför?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.