Cyrene Degerlund

Trädgården

Nu är det höstjobb i trädgården……..

I går (söndag) spenderade jag hela dagen i jordgubblslandet, för att nu har jordgubbsplantorna blivit för stora och nästa år kommer dom inte att ge lika bra med jordgubbar, jag såg ju tendensen i sommar bladen var för stora och många jordgubbar mognade inte……….

Vilket jobb, men nu är det gjort och vi får skörda nästa år…….Egentligen ska man rensa varje år så dom inte blir så stora. (så det är mitt eget fel att dom är så stora) I dag ska jag ta itu med vinbärsbuskarna så vi får rikligt med vinbär  nästa år, svarta och röda. Jag läste i min trädgårds bok, man ska ta bort 1/3 del av busken på hösten så det finns plats för nya själkar, så nu kommer buskarna att bli små……Dessutom måste vinbärsbuskar ha luft, stod det……..

Sen är det min häck som måste planteras, eller rättare sakt så vill jag ha buska mellan rönnbärsträden så det blir tätt mot vägen så att mina vovvar inte kan krypa upp på vägen………..Det är bara att sätta igång annars blir det inget gjort. Det är tur att jag gillar att vara i trädgården och att jobba där, dessutom blir det fin och man känne sig väldigt tillfreds…….

Jag återkommer med resterande info i trädgården.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.