Cyrene Degerlund

utlandsresa av kommunen

Visst blir man förvånad, när man hör att Johan Söderling vårt kommunalråd i Vännäs har vart till Frankrike för att se och undersöka trafiken i Frankrike……..Jag ställer mig också den frågan som många andra har gjort …"Vad har vi för nytta av det i Vännäs"???

Det ska bli spännande att få en redovisning av den resan och  se hur vi kan ha nytta av det Johan har tagit med sig hem………..Förutom att maten var god och bra.

Man ska väl inte förkasta att en sådan resa kan kanske ge något tillbaka till kommunen..Det är väl så att åker politiker ut i värden och ser och upplever hur andra länder gör, så har vi ju heller ingen koll om vi gör rätta saker eller om vi kan förbättra något i kommunen….Jag skulle inte villa säga att det är bortkastat, men jag vill också se att vi politiker får en redovisning av resan och att brukarna i Vännäs får något tillbaka…………….Väntar med spänning.

Min egen erfarenhet efter många år av arbete utomlands, (25 år)….. Är det mycket vi kan ta lärdom av som är bra i andra länder, men ibland är vi en aning inskränkta i mitt Sverige, det kan faktiskt ha fördelar av att titta på andra länder, men man bör också ta till sig det som är bra………

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.