Cyrene Degerlund

Dagens skörd…..

Städning och måndags städning, det gick undan som ett huj…….. Jag har också badat mina vovvar och så har jag friserat dom, samt  att dom har fått manikyr….Bosse gillar verkligen inte att få sin manikyr ej heller att bli friserad..Han ligger stilla som en pinne och bara tar emot, ibland hör jag ett svakt morrande enda från magen. Men efter ett tag är vi färdiga och Bosse får sin godis "torkad blodpudding", då är han så glad och svansen går i ett, han hoppar och skuttar av glarädje, som om han tänker "tack å lov det är över" Han blir så fin och go……….

Maja min dvärgpudel hon är helt annars, hon bara sitter där och räcker fram den ena tassen efter den andra tassen tills jag har manikyrerat alla fyra tassar, inte gillar hon det, men hon finner sig i det, precis som om " det måste ju bli gjort"…..Hon blir också friserad och väl klippt, nosen är den mest bekymmersamma på henne, men hon sträcker upp nosen som om hon säger skynda dig nu. Dessutom blinkar hon hela tiden, Jag förstår att hon vill att jag ska skynda mig så hon får sin torkade blodpudding bit.

Medans jag utförde städningen, slog mig tanken, när jag bodde utomlands så hade jag både städerska och fönsterputsare…….Städerskan kom 2gg i veckan och fönsterputsaren kom var 6 – 8 vecka. Inte slet jag med dom sysslorna, det  var skönt att vara ledig när man kom hem från jobbet, på något vis var det helt naturligt att man hade städerska där, jag har undrat varför det inte skulle kunna vara helt naturligt här i Sverige också, men det känns inte så ….Undrar varför????? Det var allt från ett grått regnigt ,ursch väder i Pengsjö……… 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.