Cyrene Degerlund

RUT……/pigor

Det är ett otroligt tjatande om Rut avdrag/ eller som sossarna säger pigavdrag……..

Är det överhuvudtaget något att tjata om. Det är väl bra om man får ett arbet VITT istället för SVART…städerskor har väl alltid funnits…Sen kanske det är omöjligt att  fortsätta med RUT avdraget för alltid…. Jag ser det på samma sätt som att ha en hantverkare hemma som utför ett arbete/tjänst åt någon anna, eller någon som sköter trädgården  som man  kanske inte vill eller kan utföra själv,  på grund av tidsbrist eller vill ägna den lediga tiden åt andra saker som familj eller ens hobby m.m. vad det nu må vara.

Man ska inte underskatta städerskor, hantverkare. Dom utför ett bra jobb. Att städa fodras också en viss förmåga att få ordning på allt och dessutom ett tungt arbete, likväl som en hantverkare krävs det också en viss förmåga. Själv är jag väldigt glad att kunna kalla in en hantverkare när jag behöver hjälp och skulle jag behöve städning är jag lika glad att kunna anlita en städerska. Man kan ju faktiskt bli sjuk och behöva den hjälpen……. Vi behöver alla olika slags arbeten i ett samhälle???eller?

Det jag undrar över är hur det blir för hemtjänsten om den tjänsten skulle falla bort hos hemtjänsten???? Det kanske blir bättre för brukaren, då kanske hemtjänsten får mer tid för dom gamla och dom gamla kan anlita ett städbolag istället eller en enskild städerska som inte åligger på hemtjänsten…….

Det finns faktiskt en del människor som inte misstycker att vara städerska eller att städa, men helt plötsligt har dom blivit "pigor" av S, som något fult??????

 

2 kommentarer

  1. mormor

    Konstigt! Du skriver att städning har blivit något fult. Det har väl aldrig varit fult! Allra minst i sossekretsar! Men vad som är fult är de som anlitar folk och betalar svart. Ifnte bara fult, det är fakktiskt kriminellt.

    Att göra svarta arbeten till vita låter för mig ytterst egendomligt. Ge pengar till de som gör kriminella gärningar. Nej, betala städerskan en ordentlig lön, det är hon/han värd. Och dom som nu tidigare betalade svart skulle skämmas och börja betala vitt i stället, det har dom ju råd med.

    Hemtjänsten utökas till de som har behov och alla ska gladeligen betala skatt!

  2. cyrene

    Vadå ständigt fult?? du borde läsa bättre….Så är det S som anser det fult med deras kommentarer …

    Du har rätt,jag säger också det i krivelsen.Gör svart till vitt och betala vad det kostar att ha städpersonal fast i lite andra ord???? Du borde nog läsa igenom……….att det nu finns RUT avdrag så länge det vara, undrar vad som ska hända när RUT avdraget inte finns????/blir det svart igen, men då förhoppningsfullt är det lättare att anmäla den kriminella handlinger som svart jobb……Väl medveten om det svarta /kriminellet….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.