Cyrene Degerlund

Asfalt på vägen

Tro det eller ej, men nu äntligen har vägvärket kommit till skott och ordnat upp guppen och alla hål i vägen och asfalterat pengsjövägen genom hela Vännäs…..Vad kan man säga annat än "HURRA" inte en dag för tidigt…

Det skulle man ha gjort för länge sen, men nu ser det ut som om dom stannar vid bron över älven nere vid älvdala…..Visst önskar man att dom lagar till skarvarna på båda sidorna av bron också, sen att fortsätta hela vägen till Pengsjö. Vägen till Pengsjö är verkligen i behov av en större renovering eller helt ny omläggning….Jag har bott i Pengsjö i 15 år och vägen har vart förskräklig så till den milda grad att man har glömt hur det känns att köra på en bra väg, tills nu när vägen genom Vännäs har fått en helrenovering och man har fått känna på hur det är att ha en bra väg…..

Vägen till Pengsjö är också trafikerad av tunga fordon eftersom det är rutten och via Björnlandsbäck, Gräsmyr till Nordmaling. Varje år på våren kommer vägvärket med en liten spade och pytsar i alla hål med asfalt men guppen och knölarna får vi leva med, ibland på hösten lyckas dom göra om en liten bit på grund av att det inte går att köra där och det blir antigen att man kör vänstertrafik eller kors och tvärs för att missa hålen och guppen……..Undra hur länge det har vart så med vår väg,? Som sakt jag kan minnas 15 år men det har nog vart så före min tid också…….I dag är Pengsjölian förskräcklig och totalt undermålig, någon har satt ut  en varningsskylt i ena kurvan och det är bra om man kan hålla 20 km i dom kurvorna, dessutom är det uppför hela tiden, sikten är dålig i kurvorna, det gör att man är glad varje gång man lyckas komma upp och förbi lia och kurvorna…..Hurra vägvärket för varningsskylten!

Nu när man lägger ny beäggning genom hela samhället i Vännäs är det väl lika bra att fortsätta över bron och göra hela Pengsjövägen till Pengsjö på samma gång…….."We should be so lucky"…….Jag brukar säga att någon ska väl underhålla värkstäderna annars kostar det väl mer att ha mekaniker arbetslösa….

Men det är mycket möjligt att vägen till Pengsjö inte finns på kartan hos vägvärket???? Lite skärpning på underhållet vore önskvärt…. Vilken  stor överaskning det skulle vara och hur trevligt skulle det inte vara för alla som besöker den fagra byn Pengsjö, som är en pärla i kommunen..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.