Cyrene Degerlund

skull ha sakt det tidigare…

JAG SÄGER BARA, ÅK PENGSJÖVÄGEN TILL PENGSJÖ….DEN ÄR SOM EN AUTOSTRADA….

I juli månad fick hela pengsjövägen en ny beläggning, jag trodde inte det var sant, men nu är vägen som en autostrada, det är en ren fröjd att åka hem till Pengsjö… Efter att ha kört på den mest hemskaste väg med hål, gupp, kärlskador och en lappad väg år ut och år in (15 år) jag har inte riktigt vant mig än och försöker fortfarande köra så jag missar alla hål, gupp, men jag  blir bättre och bättre för varje dag jag kör….Tack vägverket

Det märkliga är att genom byn förbi skolan är den fortfarande lika hemsk, undrar om dom fick slut på matrial???? själv tror jag Vägverket har medvetet låtit bli att lägga ny beläggning så vi som kör till Pengsjö inte ska köra för fort genom byn och passera skolan med försiktighet för att hålla ner farten när vi kör förbi skolan, så det inte händer en olycka och något barn blir på körd och eventuellt skadan, eftersom det är en bra raksträcka genom själva byn…Bra ide vägverket så omtäksamt….

Undrar om det inte hade vart smartare att lägga ny beläggning hela vägen och göra ett väggupp vid skolan antingen före eller efter skolan eller på vardera sid om skolan???? Jag är ju bara amatör i dessa frågor, men självklart så undrar man ju vad meningen var med detta …….

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Begränsad mängd material

    Din första gissning vara rätt, materialet tog slut innan man nått byn. Skanska som utförde åtgärden på beställning av Trafikverket, fd. Vägverket, återanvände material som frästs upp längs E12 Hemberget-Tväråbäck samt Östra Järnvägsgatan och Pengsjövägen genom Vännäs.

    Med anledning av den kraftiga spårbildningen samt de många skadorna i Pengsjövägen räckte materialet volymmässigt inte hela vägen in till Pengsjö. Fräsmassorna klistrades först fast mot befintlig beläggning och därefter lades en ytbeläggning i två steg.

    För att få vägen att hålla en lägre tid skulle dyrare åtgärd krävas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.