Cyrene Degerlund

Jobba till 75

Herr statsminister har inte sagt att pensionsåldern ska höjas till 75.. Herr statsminister fåreslår att OM man vill,orkar, kan så kan man jobba tills man är 75 år

Det är säkert många som kan just det, att jobba kvar till 75 års ålder, eller till man är 70 år, eller vilken ålder som helst efter pension. Själv tyjcker jag det är ett bra förslag, ett av de bättre på länge……Det kallas "valmöjlighet" 

Jag har just blivit folkpensioner och dessutom fått min första pension, men inte blir man rik på den……Jag skulle gärna jobba flera år till och nu söker jag jobb, hur lätt tror man att det är, (inte ett dugg)……I min enfald så trodde jag det skulle vara enkelt att få ett litet jobb på 2-3 dagar i veckan..Jag har arbetserfarenheter, kunnig, utbildad och pigg pensioner och kan tänka mig att jobba med något som passar ……Dessutom är det många pensionerer som jag träffar som vill fortsätta jobba men kanske inte alltid fulltid…….

Det är väl bara önska oss lycka till……

 

 

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Jag vet upp till 75″ består. Valfrihet att ta ut pensionen tidigare eller senare finns ju redan nu. Problemet är att om man först vid 75 års ålder får full pension och att den minskas vid tidigare uttag så skulle det innebära att dom som inte orkar får nöja sig med en väldigt låg pension. I praktiken så skulle det ju innebära att pensionsåldern blir 75, men med möjlighet till tidigare uttag.

  2. Ung utan jobb

    Vi som röstar på Alliansen härifrån Vännäs viker inte om hörnet förrän vi fyllt 75 år. Då vill Fredrik att vi klär om till träfrack sista arbetsdagen.
    För Sverige i tiden, med skattesänkningar och ungdomsarbetslöshet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.