Bro till Vasa eller kultur

Utan att överdriva skulle en bro till andra sidan viken ge enorma möjligheter. Våra grannar i öst är dubbelt så många i antal och skulle ge möjlighet till en fin gränshandel.

För ärligt talat, Kulturhuvudstaden måste vara en enormt dålig investering. Ett år är inget långsiktigt mål.
Men vem vet ni kanske får ert IKEA om ni bygger en bro!

Ta in landstingets ekonomer som fixade bort ambulanserna och vårdplatserna då kan ni nog börja bygga bron redan 2014.

2 kommentarer

  1. Kalle

    Vem riktar du dig till, vem är ”ni”? En bro kostar nog 20 miljarder att bygga och vi bör ju se till att det finns något för finländarna att åka till också. Umeå kommun satsar 100 miljoner till kulturhuvudstadssatsningen. Varifrån vill du ta de återstående 19,9 miljarderna? Kanske lägga ner all kultur i Umeå, dvs knappt 200 miljoner per år. OK, om vi inte satsar något alls på kultur över huvud taget de närmsta 100 åren, då kanske pengarna räcker till en bro. Men jag vill ha kul nu, inte en bro om hundra år. Och om kommunen lägger ner allt utom kärnverksamhet vill ändå ingen åka hit.

  2. Jonas Ternestål (inläggsförfattare)

    Visst ligger det mycket i vad du skriver. Jag ser att det finns en viktig aspekt för överlevnad, det är befolkning. Om det finns en arbetande befolkning byggs förutsättningarna för fler som kan arbeta.
    Sedan att jag skriver ”ni”, beror på det vi och ni tänk som finns i just Västerbotten. Jag var med när region Västerbotten bildades och tanken att vårt län skulle bli ett är väldigt god. Men den kommer aldrig att gå så länge Umeå beter sig som herre på täppan.
    Visst finns det ett talesätt som lyder: Den som är stor måste vara snäll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.