Tio minuter sen var det läst!

Måndag 24 november är det första gången det nya fullmäktige skall samlas i Åsele.

Förväntningarna ligger inte på en julklapps nivå precis, det är mer en oro som tex inför ett stort nationellt prov i svenska.

På torsdag kväll träffades alla partier och gick igenom hur de olika platserna skall fördelas i kommunen. Detta var till största delen till för att måndagens KF skall gå så smidigt som möjligt.

Om det var något parti som hade frågor inför KF, så var det fritt att ställa dessa under torsdagens möte. Förhoppningen var att vi kunde lösa ev problem/funderingar under torsdagskvällen.

Eftersom ryktet ändå går så tänkte jag att jag frågar några av politiker kollegorna i S och V ytterligare en gång.

På fredagen skickade jag iväg texten:

”Tänker bara fråga om ni tänker använda er av proportionella val? Om ni gör det så kan vi förbereda alla papper så att mötet inte behöver ta hela natten. frågan om ni vill ändra någonting utifrån det förslag som redovisades igår? Allt som kan lösas innan fullmäktige är ett plus för alla.// Mvh Jonas Ternestål”

Nu finns det en fördel med digitala meddelanden, det levereras i realtid och man får en exakt tid när meddelandet är lästa. I detta fall är det ett snitt på 10 min från skickade till lästa.

Och nu två kvällar senare så är det fortfarande ingen som har meddelat varken bu eller bä, och fullmäktige är i morgon.

Alla som sitter i fullmäktige salen på måndag den 24 november är alla kandidater till att styra kommunen.

Men visar det sig att S och V inte vill förhandla eller lösa problem utan kommunal ersättning, ja då vet jag vart de står de kommande fyra åren.

(Det var 5 av S och V topppolitiker jag kontaktade, inget svar)

Ha en bra nästa vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.