Ekergårds fisk och grönt

Varför jag inte slog upp dörrarna till mitt Boba Tea Café

Ja det är en medveten dramatisk rubrik och grejen är också frågan om ni läsare är någorlunda intresserade av att jag delar med mig av en plan som jag inte genomförde, fast det finns säkert något universellt i historien. Förra hösten kunde jag inte låta bli att tänka ihop en affärsidé. Saken är den att när jag i Köpenhamn år 2014 såg bubbel-te/boba-te till salu tänkte jag: ”Detta måste vara som sushi var för några decennier sedan, om det finns i en stad som Köpenhamn kommer det snart att dyka upp i Umeå”. Hösten 2023 fanns boba-te fortfarande inte i Umeå, däremot hade jag sett sådana kaféer i både Göteborg och i Vasa. Följaktligen hitta jag på varumärket: ”Artic Boba”. Jag kom så långt att när jag, den hösten, var inbjuden på ett mingel på eXpression, företagsinkubatorn på konstnärligt campus, tog jag bussen ditt. Jepp, den kvällen gick jag på åttans buss, men hoppade av halvvägs ditt. Att följa drömmar behöver inte vara en bra ide (mitt problem är att min hjärna vägrar inse det).

A.I. genererad bild.
 

Det är ingen stor grej egentligen. Jag har anledningar att inte starta företag. 1. Mingel är inte min starka sida. 2. Jag gillar svart, bittert kaffe, inte sött mjölkte med boba-pärlor i. 3. Det är inte bara att jag inte är en fan av boba-te. Jag vet inte, men på samma sätt som miljöpartiets nya språkrör får viss kritik för hennes frisyr, är det möjligt att några tycker jag har fel etnicitet för att öppna ett sådant ställ. Och att av den anledningen bara mingla med asiater på företagsinkubatorn skulle också vara konstigt. 4. Det hade varit hybris av mig att starta ett företag. Ni har säkert alla haft planer som inte gått att genomföra. Universellt, som sagt var.

 

Ni kanske också kan gissa anledningen till att jag skriver detta nu, i alla fall om ni har varit förbi Rådhustorget på sistone. I torsdags upptäckte jag att det numera finns ett sådant ställe i staden. Så till ni som skapade det, kan jag bara säga: ”Great minds thinks a like”. 🙂 Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.