Ellinor Petersen (KD)

För frihet i mitt land

Tröttsamt att hemmaföräldrars arbete systematiskt nedvärderas

Jag hade hoppats bättre på Internationella Kvinnodagen, att vi som själva valt att utbilda oss, och sen ändå välja barnen, inte skulle behandlas så nedlåtande. De kallar oss ”världens mest utbildade hemmafruar,” som om detta skulle vara något skamligt.

Det är inte ett problem att vara välutbildad när man tar hand om egna barn. Så många journalister och proffstyckare, bland annat Birgitta Olsson (fp), och senast ledarsidan i VK, hävdar att kvinnor inte kan arbeta och göra sig ”ekonomiskt oberoende av män,” och ”det är också ett enormt samhällsekonomiskt slöseri med kunskap” nedvärderar alla oss som trots vår utbildning tyckte att det var mera värt att använda den för att fostra egna barn än att gå in i karriären med en gång.

Jag tycker det är dags att sluta med att bedöma kvinnors val som felaktiga när de väljer familjen. Låt oss vara myndiga och lyssna på oss när vi säger att det inte är ett problem att vi har utbildning när vi tar hand om egna barn. Vem är ni att fatta bättre beslut än oss, vi är ju så välutbildade?

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Eva B Arnesson

    Åh, vad klokt skrivet Ellinor! Jag kommer aldrig att förstå varför det från så många håll anses vara så fel att under en del av livet VÄLJA att spendera mer tid med sina barn. Det är ingen som tvingar oss och vi är faktiskt kapabla att göra egna val även om en del inte verkar tro det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.