1988.11.08

Emmy Jonsson. Liv i text och tanke.

Händelserik helg

Planen för fredagen var att tillbringa den med vänner och stoja tillsammans. Kanske en filmkväll, kanske en fest, kanske bio. Överaskningsfest var en plan också, men det vart inget av det. Kände mig mest förkyld och fick då för mig att ta en lugn kväll. Blev dock ändå att man träffade några vänner och spelade lite rollspel innan man skulle hämta pojkvännen på fest. Festen vart väldigt lång och speciell på sitt sätt. Tyvärr kom man inte isäng föränn klockan sju på lördagmorgon. Det kändes verkligen dagen efter kan jag säga när man klev upp.

Planen under dagen var att vara duktig, hämta lillebror för att sedan fara hem och göra i ordning för en kväll i goda vänners sällskap. Min pojkvän fick följa med hem, men när man väl var hemma och varvade ned kände man hur less kroppen var. Det blev middag och sedan efter det tog man sig en eftermiddagslur. Knepigt nog så orkade man inte ta sig upp, så det blev att ställa in alltet. Blev en kväll att sova och hämta kraft ifrån.

Söndagen vart det att direkt planera inför lajvet på ersboda. "Hämningslöst i Hollywood" var namnet med orginaltitel: The Kidnapping. Jag som inte är så erfaren lajvare – enligt mig – tyckte att den var lite utbrytande från de tidigare lajv jag varit på. Vi skulle spela skådisar som hade blivit kidnappade. Vi blev "fastbundna" i en ring allihopa, för att sedan kunna starta lajvet med ett uppvaknande i ett främmande rum och sedan lösa småsaker för att ta oss loss och lösa vad som händer.

Jag tyckte att det var kul, samt alla småsaker som hände där. Skådespel, hemligheter som förtäljdes, personer som plågades inlajv. Helt klart något jag skulle vilja vara med på igen om jag fick chansen.

Efter lajvet blev det direkt att fara till nästa plats. Hade planerat rollspel och blev att direkt fara dit. Middagen blev onyttig som de senaste dagarnas lathetspåföljd. Kebabtallrik i all ära, men efter tre dagar i rad med skräpmat så får man lite dåligt samvete. Nåväl, det får man kanske gottgöra i veckan. På helgen får man vara lite onyttig.

Nu ska jag fortsätta se lite tv-serier på min nya dator. Min laptoipälskling. Har aldrig haft en sådan tidigare, men nu blir det att njuta lite. Ha en bra dag.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.