1988.11.08

Emmy Jonsson. Liv i text och tanke.

Det luktar kaffe

Jag sitter nu i köket där min pojkvän bor och det luktar kaffe i nästan hela lägenheten. Jag sitter fortfarande i min übermysiga morgonrock och tittar runt på vad alla människor skriver lite här och var på internet.

Dagens ämne är helt klart fettisdagen; Den dag då alla som firar högtiden faktiskt får vara totalt onyttiga och gotta sig i semlor. Enda dagen på en vardag som man faktiskit får gotta sig så, utan att det ska vara onyttigt. Egentligen.

En semla i sig innehåller 500 kalorier, hoppsan! En kvinna skall inte heller äta mer än 5 semlor per dag. Det är nog inte många som orkar, men det finns att läsa lite om det här. Fast icke skrämmer det mig! Att det innehåller så mycket kalorier, eftersom de även är till för att ätas. Jag skall se till att få mig åtminstonne en semla idag, även om det kommer kosta mig en slant. Jag vill ha en riktig goding och vet precis vart jag ska få tag på en. 😉

Jag undrar hur majoriteten av det svenska folket äter sina semlor. När jag var yngre gillade jag inte riktigt att ha varm mjölk till, men nu känns det som att jag ändå kan ta lite till. Det blir som mysigare att äta på något vis. Mandelmassan är dock det man gillar mest. Semlor får mig ibland att tänka tillbaka på gamla fina och roliga minnen. Idag kanske även min farfar får sig en semla. Gott gotti gott gott.

Kaffeapparaten nu som min pojkvän håller kär gör lite väsen av sig. Usch, jag vet inte.. Jag gillar inte kaffe, jag tycker det smakar beskt och lite strävt i munnen. Jag har provat att smaka på lite olika kaffe, men det än ta några år innan jag ska förmå mig att dricka något sådant. Min pojkvän har dock bestämt sig för att lära mig att dricka kaffe, isch. Lycka till säger jag till honom. Nu ska jag fastna framför mitt Wii en stund. Ha en trevlig fettisdag!

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Johan

    Du borde smaka mitt kaffe som kokats över tjärgadd i skogen 🙂 Ej jämförbart med uschligt automatkaffe ;P

    Goda semlor finns på Nybro btw 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.