1988.11.08

Emmy Jonsson. Liv i text och tanke.

Annonser och djurskyddsregler

Jag har nu länge spanat på bland annat blocket.se efter diverse tillbehör och artiklar till framtida kaniner. Det främsta just nu är att jag tittar runt på kaninburar som man kan få till ett rimligt pris. Det som jag dock hela tiden irriterar mig på är hur folk skriver:

"Kaninbur säljes" när det inte ens uppfyller måtten för vad en kaninbur skall vara. En kanins minsta mått skall vara anpassad efter sin vikt! Ni som är insatt vet säkert hur folk inte håller koll på hur stort utrymme ens kanin egentligen skall ha.

Källa: http://www.sjv.se/amnesomraden/djur/andrasallskapsdjur/kaniner.4.62af51191240430af4d80002643.html

 

Jag medger att jag själv varit slarvig med mått med tidigare kaniner, men när jag gick gymnasiet fick jag lära mig i skolan vad minimimått på vissa burar skulle vara. Allt finns att kolla in på jordbruksverkets hemsida. Jag rekommenderar varmt att kolla in hemsidan med regler för djurhållning, till de som har och inte har djur.

Många borde verkligen kolla upp vad de lägger upp för annonser, vad det är för regler och sådant innan de sätter en titel. Usch, nu ska jag fortsätta hoppas att jag hittar något vettigt.. Ha en god natt. Tjo~

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Annika B(acklund)

    Hej Emmy!

    Vi har en utebur för kanin som du kan hämta helt gratis när/om det passar. Buren är ett hemmabygge som behöver fixas till men mått och stomme är OK. Ring mig om du är intresserad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.