Finanskillens ekonomiska åsikter

Finanskillen

Nytt år nya möjligheter på börsen

En nytt år har precis börjat och jag väljer att betrakta det som ett blankblad vilket kan fyllas efter behag. Förra året beslutade jag mig för att hålla mig borta från börsen till 100%, eftersom jag då kände en viss oro att EU-krisen skulle dra ner de gobala finanserna rejält. Detta hände aldrig och nu har jag bestämt mig för att börja på ny kula.

Framförallt har jag hållt ögonen på ett par olika oljeaktier en längre tid. Den som jag just nu tycker verkar vara mest intressant är simba oil. Ett Kanadensiskt oljebolag med verksamhet i Kenya. Aktien är ordentligt tillbaka pressad, vilket gör den mycket attraktiv ur ett köpperspektiv. Jag är relativit övertygad om att akiten nått sin botten nu och kan egentligen bara gå uppått.

Simba har ännu inte börjat borra och har utöver blocken i Kenya även ett par block i andra länder runtom i Afrika. Handlade en go del igår på kursen 0.085 CAD och nu har den redan gått upp en hel del %.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.