Finanskillens ekonomiska åsikter

Finanskillen

Snålt med pengar i början av sommaren

Grillade med ett antal vänner och några arbetskamrater igår, vilket var riktigt trevligt i sommarvärmen. Vi samtalade om våra semesterplaner och det visade sig att 6 av 8 hade bokat semster i utlandet. Men just nu gick i princip alla och väntade på att skatteåterbäringen skulle komma in på kontot, eftersom det knappt hade pengar till grillkrov. Nästan alla kalkylerar kallt med att skattepengarna kommer snart.

En av dem jag grillade med är banktjänsteman och han berättade att det är många fler idag jämfört med ett par år sedan som har riktigt dåligt med pengar. Många har av en eller annan anledning tagit temporära lån som de sedan brottas med att betala tillbaka under en lång tid. Det är inte speciellt ovanligt med personer som tar lån hela våren för att sedan betala tillbaka dem med hjälp av skattepengarna.

Det faktum att mikrolån existerar är ett tydligt tecken på att många har väldigt lite pengar just nu. För mig är detta närmast idioti att ens överväga dessa. Undvik alltid att låna struntsummor. Har du redan dragit på dig lite sådant, se då till att samla dina lån på ett ställe och lös alla dyra krediter med ockerränta. Detta gör du enkelt via flera webbtjänster. Tar inte många minuter men sparar dig massor med onödiga pengar som annars gått direkt till räntekostnader.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.