Strategisk turistplan

Nu är det dags för synpunkter på vårt strategiska turisttänkande.
Det finns att ladda ner från vår hemsida www.foretagarna.se/storuman. På torsdag kör vi ett öppet möte för alla där synpunkter och inspel är varmt välkomna. 18.00 på ABF (mitt emot billisten).

Förvirringen har länge varit stor i turistfrågor och vi tror att det kan vara ett sätt att vara överns om de stora dragen.

Läs, fundera och återkoppla gärna med kloka synpunkter. Speciellt på målbeskrivningsdelen finns det utrymme för kloka inspel, då just målbeskrivningar kan vara förrädiska att utforma.

Robert Salomonsson Företagarna Storuman

8 kommentarer

  1. Lars Valler

    Läst och ska fundera över innehållet men min första tanke är att grunden är bra, stommen beror på vilka aktörer som deltar och resultatet kommer till stor del bero på den politiska viljan att medverka från kommunens sida.

  2. Lars Valler

    Nja, skulle vilja säga att kommunens alla poitiker ser tursim som en del av potentiell utveckling men ser ingen handling från politikerkollektivet i fråga om visioner, debatter, ägadirektiv och de enkla saker som kommunens hemsidan, kommunens information vid kommungränser och servicegrad.

    Men jag jobbar långsiktigt på att få till en ändring i kommunens policy mot en mer offensiv syn på hela kommunens potential.

  3. Ernesto

    Ser att er huvudstrategi går ut på att det skall betalas av offentliga medel.Har ni tänkt er offentligt ägande också?

  4. Företagarna Storuman

    Svar till Ernesto (2010-06-09 18:36)
    Om du kopplar visionen mot finansieringstänkandet ser du att plöjning och harvning ska i möjligaste mån finansieras via offentliga medel, men näringsidkandet för nog ske med privata medel. Det är inget varken nytt eller kontroversiellt.Både nationella och europeiska regelverket är lite kinkigt i den frågan.

  5. Ernesto

    Nej, det är ingen nyhet att företagare gärna ser att deras investeringar betalas med bidrag,samtidigt som sjuka och arbetslösas bidrag ifrågasätts.Det kontroversiella är väl möjligtvis att ni så öppet begär att politikerna skall ta er igenom det ”kinkiga regelverket”.I min värld ser jag gärna att den som plöjer och harvar också får skörda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.