Behåll campingen i kommunens ägo

Så tycker faktiskt några kandidater till fullmäktige.

Campingfrågan i kommunen är lite märklig. Inför förra valet ville i princip alla sälja campingen, som då arrenderades av en privat aktör. Utvecklingen som nästan alla ville dvs. sälja campingen blev i stället den att kommunen nu driver den i egen regi.

Det finns två stycken i årets undersökning som inte vill att campingen ska säljas så man får väl hoppas att dessa två inte är i majoritet under perioden.

Visst, det finns omständigheter som måste lösas, men en fortsatt kommunal drift av campingen är knappast den "kick off" som behövs för att utveckla turismen i Storumanområdet.

läs mer om hur andra storumanpolitiker tycker i campingfrågan på www.foretagarna.se/storuman

Robert Salomonsson Ordförande Företagarna Storuman

En kommentar

  1. Håkan Rombe

    En av de faktorer som gör att Storumans kommun är näst sist i Svenskt Näringslivs ranking är den stora andelen verksamhet i egen regi. Här måste det till förändringar. När den förra regnbågsalliansen diskuterade konkurrensutsättning av fastighetsskötseln skyndade sig fastighetsbolagets kristdemokratiske ordföranden med sina bisittare att teckna ett långtidsavtal med kommunen om fastighetsskötsel bortom valperioden. Min haka ramlade neråt magen även den gången! En demokratisk diskussion innan beslut åsidosattes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.