Flyktingar efterlyses till Storuman

Med nåt litet undantag så vill politikerna få flyktingar till kommunen. Naturligtvis med lite hängslen i form av ”ja, under rätt förutsättningar”.

I Arvidsjaur och jag tror även Lycksele är flyktingarna kopplade till tillväxtenheten i stället för till Sociala. Ett något annorlunda tankesätt men det låter ganska klokt, för visst vore det trevligare att som flykting tillhöra tillväxten i stället för sociala.

Den stora utmaningen blir att ta emot och få dessa människor att trivas i kommunen så att de faktiskt blir den resurs de kan vara.
Men visst är det väl så att det borde vara något som även gäller ”svenskar” som kommer till området så frågan är om det är någon större skillnad mellan flyktingar och ”svenska” invandrare.

läs mer om vad våra politker tycker i frågan på www.foretagarna.se/storuman

Robert Salomonsson Företagarna Storuman

6 kommentarer

  1. Sälj inte ut oss till den kulturen tack!

    Tror du flyktingar från MENA länder (Afganistan, Eritrea, och Somalia står för huvudelen av dagens flyktingar) verkligen kan bli en tillgång för Storuman.
    Länder som ligger femhundra år efter våran väl utvecklade demokratiska syn inte minst då det gäller kvinnosyn.
    -Jag befarar att det blir ett stort svart hål i den kommunala skattekistan.

  2. Företagarna Storuman

    Svar till Sälj inte ut oss till den kulturen tack! (2010-09-15 10:33)
    Du kan ha rätt, men var ska vi då dra gränsen för möjligheten att bli en tillgång? Afrikas kust, Tyskland, Nordiska länderna, Norr om dalälven, högskoleutbildning, gymnasieubildning, grundskola, ingen bokstavskombination, IQ över 70, eller var tycker du gränsen ska dras?

  3. Mr Cool

    Om tiotusen mycket välutbildade människor med gott hälsotillstånd samt liknande kultur invandrar till Sverige så utgör dessa tveklöst en TILLGÅNG. MEN saknas arbete så är de bara en BELASTNING. Och ju mer olika de är från idealkriteriet ovan desto större belastning på samhället och svårare att få acceptans bland medborgarna.

    Jag har heller aldrig trott på devisen ”att ju mer olika vi är dest roligare har vi tillsammans”. Men det land på jorden som lyckats bäst i att integrera olika kulturer är faktiskt USA.

    Jag utvecklar inte ämnet ytterligare för då slår PK-censuren till.

  4. Företagarna Storuman

    Svar till Mr Cool (2010-09-15 17:31)
    Jag tror på något konstigt sätt att om man tar 10 000 människor och sätter på en öde ö så kommer det automatiskt att skapas jobb. Nästan oavsett hur utbildningsnivån och hälsan ser ut.
    Förresten vad är PK-censur?

  5. Sälj inte ut oss till den kulturen tack!

    PK = Politiskt korrekt, dvs att det som stör den oemotsagda ”sanningen” är någon du får censurera i sociala media för att inte sprida fel sorts bild av verkligheten.

  6. Mr Cool

    Visst skapar tiotusen människor arbete även om dom inte arbetar eftersom de kräver hälsovård, bidrag, bostäder, hemspråksundervisning, tolkhjälp, mat etc. Men i slutändan måste vi ändå hamna på pluskontot för att den invandringen skall kunna utgöra ett tillskott.

    Det är mot den bakgrunden man skall se flyktingmottagningen i kommunen tycker jag.

    Men är personerna av ”det rätta virket” så har de snart även på en öde ö skapat ett gott samhälle.

    PK-censur..du skämta mig aprillo ….att du inte vet vad det är!!! Gör en slagning på exempelvis Eniro så får du se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.