företagarna vill lägga ner flyget?

 Kan ibland inte annat än förundras över hur information förvanskas, sprids och misstolkas, omedvetet eller medvetet. 
Jag har i veckan vid tre tillfällen fått frågan om Företagarna nu har gått i allians med Socialdemokraterna och ska jobba för att lägga ner flyget.

Har inte bemödat mig att efterforska var det kommer ifrån men låt mig slå fast en gång för alla.

Företagarna i Storuman jobbar politiskt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att driva företag i kommunen, och vi är inte i allians med något politiskt parti.

Tillbaka till flyget.

Vår inställlning är, och har alltid varit, att flygplatsen är en viktig utvecklingsresurs för kommunen. En flyglinje är naturligtvis en del av möjligheterna men att tro att vi kan driva en långsiktigt hållbar flyglinje och finansiera flygplatsen utan kommunala bidrag och utan att utveckla kringverksamhet är nog inte bara naivt. Det är kanske lite korkat oxå.

På söndag är det ett flygplatsmöte i Storuman. Förhoppninsvis blir diskussionerna seriösa och utfallet något som tar frågan framåt utan att pajkastarverksamheten tar överhanden.

Det börjar vara dags att den sk. flygplatsfrågan övergår från medialt tyckande till en långsiktig utvecklingsplan i stället för en avvecklingsplan.

Robert Salomonsson

Ordförande Företagarna Storuman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.