Far och flyg på årsmöte

 Att vara engagerad i föreningar kan ibland inkräkta på fritiden. I går var vi på flygplatsmöte med allmänheten och vi var alla (nästan) lysande överens om att flygplatsen är viktig för kommunen. Att sedan en del inte vill att det ska få kosta något är en annan sak, eller var det så att man inte tror att dom som räknar räknar rätt. 

Känns som ett typiskt fall av dubbla budskap syndromet.

Hur kan man påstå sig tycka att en sak är viktig om man inte vill satsa framåt utan lägga nåt i malpåse som förstörs på några år:

Hur som helst.

På onsdag har vi årsmöte i företagarna och det skulle förvåna om inte flyg och IT dyker upp i diskussionerna till kaffet. Ni medlemmar som har tid, kom dit så löser vi världsproblemen.

Den 28/2 är det fullmäktige med flygfrågan i fokus igen, måste kanske gå dit men å andra sidan borde det väl inte vara något problem att få igenom kommunstyrelsens förslag, eftersom alliansen är i majoritet. Fast diskussionerna kanske blir intressanta.

PS. årsmöteshandlingarna finns på www.foretagarna.se/storuman 

Robert Salomonsson

Ordförande Företagarna Storuman

 

5 kommentarer

  1. Lars Valler

    Det är inte att lätt att vara politiker eller vara ordförande i en organisation när tisslande och tasslande kan skapa förutsättningar om vad som skola sägas. Att man antar allianser, uppgörelser och allehanda tankar bara visar att om vi INTE pratar med varandra skapas misstronde.

    Jag tror att det engaemang som vi visar, oavsett om det inkräktar på fritid eller inte, kan omvandlas till något bra för hela kommunen. Detta oavsett politisk tillhörighet, företagare eller inte samt innevånare.

    Låt oss se vad som sker fram till sommaren, låt oss se om vi kan fortsätta föra dialoger och vara oense men enas ibland som under söndagen. Vi var alla faktiskt eniga i en sak, flygplatsen är en tillgång. Hur vi sedan hanterar kommunal ekonomi, utvecklingsfrågor och malpåsar får vi se efter nästa kommunfullmäktige, jag skall dock försöka vara tyst trots att jag sitter där.

  2. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    I går damp ett ”friarbrev” ner med posten igen!
    Det handlade om företagarnas syn på vad som behövs för utveckling av kommunen. Och jag förstår att gunnarns flygplats har en viktig central roll för företagarna i denna utveckling.
    Jag kan bara säga att så länge som nämnderna, omsorgsnämnden, inte får de pengar som behövs för verksamheten i sin budget, så kan inte jag se något utrymme för kommunen att bekosta flyget på Gunnarn!
    Hur vi än vrider och vänder på det, så ska pengarna ursprungligen tas ur samma pott! Och vi måste faktiskt följa lagar och förordningar, om inte annat. Omsorgsnämndens budget styrs väldigt mycket utifrån sådana lagar, förordningar och föreskrifter!

  3. Företagarna Storuman

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2011-02-22 10:09)
    Vet inte om du ska betrakta det som ett ”friarbrev”. Vi lyftar fram det vi anser vara viktiga områden för att näringlivet (företag, arbetstillfällen, skatteintäkter) ska utvecklas positivt i Storumans kommun (både östra och västra delen).
    För den oisatte genererar det pengar till vård, orsorg och skola.
    Men uppenbarligen intresserar det inte dig som kommunpolitiker. Tråkigt, valet är ditt, men vi kan kanske konstatera att vi knappast kommer att inleda någon romans. Förmodligen inte ens en liten flirt.

    Robert Salomonsson Ordförande Företagarna Storuman

  4. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Hittills, Robert Salomonsson, har flyget på Gunnarn bara kostat kommunen! Även om de ”insatta” hävdar annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.