Ryssar och Amerikaner på Gunnarns Flygplats.

Förra veckan besöktes kommunen av människor från stora delar av världen. Det var folk från forna sovjetunionen, Serbien, England, Tyskland, Finland, USA etc.

Orsaken var flygplatseventet som så livligt diskuterades på senaste kommunfullmäktige. Hade förmånen att delta under torsdagen och jag måste säga att det är inte ofta man träffar på så många nationaliteter på så liten yta.

De pratades bromsbilar, halkbekämpning, väderprognoser, banrengöring, och mycket annat intressant.

Arrangemanget upplevdes mycket positivt av deltagarna, åtminstone de jag talade med. Hoppas det finns en bra fortsättningsplan på konceptet så att det här är starten på ett nytt affärsområde inom kommunens gränser.

Kan tycka att mediabevakningen, eller snarare bristen på mediauppmärksamhet, inte  står i proportion till uppmärksamheten när något ska läggas ner.  Fast nedläggningar kanske är intressantare är potentiella etableringar.

Robert Salomonsson

Ordförande Företagarna Storuman

9 kommentarer

  1. Stefan

    varför är håkan och de andra så tysta nu???? Jag tycker att dom har gjort det jäkligt bra han fredriksson, eller vem det nu är som har fixat det här. Gnälla kanske kräver mindre intelligens helt enkelt

  2. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Stefan, vad jag kan ”gnälla” över när det gäller själva testverksamheten är ju att kommunen inte tjänade några pengar på den! Men det var ju bara ”smörjmedel”!Annars fins det ingenting att ”gnälla” över när det gäller själva eventet”
    Vad jag därimot tycker var riktigt otäckt med denna historia, har ingenting med denna testverksamhet att göra, utan handlar om det faktum att ledamöter i KF inte går till beslut på samma faktagrund, då hela saningen inte ges till alla!
    Kanske har vi kunnat tjäna 400 000kr på att kallställa flygfältet ”direkt” om alla vetat att det betydde från och med 1 april, och denna testverksamhet hade kunnat genomföras ändå!

  3. Företagarna Storuman

    Hej Marianne. Menar du att man har fått olika information, utebliven information eller har det funnits möjligheter till olika tolkningar?
    Det du skriver är ju ganska allvarligt egentligen för det betyder ju att fullmäktige tar beslut utifrån olika verklighetsuppfattningar.

  4. B-G. Burman

    Jag tillhör kategorin som verkligen hoppas på att eventet bär frukt i framtiden, tyvärr tror jag att detta enbart var en förevändning för att hålla fältet öppet för att invänta resultatet av den nya flygupphandlingen.
    Om dessa testföretag skulle etablera en verksamhet på Gunnarn som leder till lönsamhet och att inga skattepengar behöver användas för verksamheten kommer jag att vara den förste att erkänna min felbedömning när jag sade nej till de 1,6 milj. äventyret kostade. Den som överlever nedragningar i vården får se vad resultatet blir. Hästarna har inte gått i mål ännu.

  5. Erold

    Som vanligt så är Marianne tyst i KF,men i bloggar går det bra att ”klaga”…,liksom andra skadeglada individer…
    Och Marianne,det skulle ha varit trevligt att höra var denna information har stoppats…,och dessutom …varför yttrade du dig inte i KF med att ifrågasätta denna info.?
    Håkan pratar då åtminstone,men kommer aldrig på alliansmöten,men troligtvis har han fått förhinder,som vanligt ….
    Inte undra på att man inte får reda på ”samma” fakta och underlag då de inte ens är på möten och träffar med tex detta flygplatstestföretag!
    Och det är väl inte så konstigt att VK eller VF inte tar upp denna nyhet ,även fast det är internationella gäster och högt uppsatta flygplatschefer och kanske ett lyft för Storumans flygplats,eftersom jantelagen finns inom reportrarna…för under en lång tid ,då de har medialt skrotat flygplatsen så tar det emot att skriva nåt som kan ikullkasta deras ensidigt negativa raportering.

  6. Gunnar Andersson

    Visst stämmer det som Marianne säger.men vem är förvånad?Vilseledande och utebliven information har ju flygplatsstyrelsen sysslat med sedan starten.Det som förvånar mig är att det fortfarande finns medborgare som tydligen har förtroende för dessa skojare!

  7. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Informationen som gick fram på fullmäktigemötet var att vi inte kunde kallställa direkt, för då skulle man inte kunna genomföra detta event! Vilket gjorde att en del som bestämt sig för kallstälning direkt ändrade sig, och det blev ca 400 000kr dyrare! Ingen ville väl stoppa eventet!Vi i Vänstern fick reda på hur det egentligen låg till utanför KF. Och ja, detta är väldigt allvarligt! Rent personligen så får jag väldigt dålig tilltro till informationen jag får i KF, vilket är riktigt illa bara det!

  8. Jimmy Lindberg

    Hoppas det går att få till en dylik verksamhet som dels är långsiktig och dels håller igång året om på den gamla flygplatsen. Hoppas vidare att man från politiskt håll lyckas enas och inte släpper den möjlighet som nu ges. Vidare kan jag inte förstå att detta undsluppit medias långa näsa. De har ju för vana att skriva om betydligt mer triviala saker, exempelvis VK som i en artikel beskrev att Anders Borg frös om fingrarna till den grad att det ”rök om dem”… kände spysmak i munnen. Får se om detta leder till något, ska hålla en tumme!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.