Utveckla Storuman?????

I går var det första onsdagen i månaden och det betyder frukostmöte för företagare och intresserade privatisar på Företagscentrum.

Johan Duvdahl berättade om kommunal strategi för utvecklingen i kommunen, riktigt intressant med många tänkvärda tankar kring hur vi kan/bör/ska utvecklas framöver. Framtidspusslet består inte av en pusselbit utan det är många små bitar som måste passa ihop, åtminstone hyfsat bra passform.

Även handeln i kommunen diskuterades och vi kommer att ordna en kvällsträff med fokus på handelsutveckling inom kort. Handlarna är en viktig pusselbit och utvecklingsmöjligheten är stor.
Hur fyller vi tomma skyltfönster? Hur skapar vi handelsupplägg och är bode lokala och globala? Hur skapar vi attraktivitet så att man åker från Lycksele, Vilhelmina eller Umeå för att handla?

Hur utvecklar vi handeln i kommunen kanske är en bra rubrik för nästa träff. Vad tror Ni?

Robert Salomonsson Ordförande Företagarna Storuman

4 kommentarer

  1. Mr Cool

    Lycka till och kämpa på med den oerhört viktiga uppgiften att utveckla företagandet i bygden. Det är endast den som kan betala välstånd och ge utkomst till medborgarna. Kvällsöppna bibliotek samt utökad offentlig verksamhet är uteslutande kostnader.

  2. Företagarna Storuman

    Tack och bock för glada tillrop.
    Sambandet är ganska enkelt.
    Inget företagande, inga arbetstillfällen och ingen befolkning.
    Ja ja, det går att ha ett samhälle med bara barn, studenter, pensionärer och olika former av stödberättigade människor.

  3. ulrik

    Fastnade för diskussionen om information! Hur skall man lyckas med information när endast 200? nånting har svarat på enkäten om vad vi vill med framtiden? Den når nästan alla ända fram men då har man inte nått ut med informationen om hur viktig den är? Nästa steg är alltså att informera om hur man fyller i den? Man kommer alltid att kunna frita sig ansvar om man inte fått information.
    Hur får vi tillbaka ? eller hur får vi till ett samhälle där man anser sig skyldig att skaffa sig information och själv vara aktiv för att påverka?

    Mitt förslag är att sluta sprida information som innebär önskemål om dialog, men fortsätter sprida information som inte kräver respons! För radikalt?

  4. Lars Valler

    Jag älskar den tanken, men är det inte så att symbiosen är tydlig… ingen företagare överlever utan kunder och förutsätningarna att ha kunder är oftast att det finns offentliga inrättninar som ger innevånarna möjligheter att ha ett rikt liv.. men men jag vet ju att enkla lösningar säljer bättre än verklighetens komplexitet

    ser många möjligheter att utvekla Storuman både för företagarna och de offentliga rummen. Hoppas på en utveckling som skapar möjligheter för alla vilket faktiskt vi alla tjänar på. ( John Maynard Keynes teori har åter fått nya anhängare ) Jag bara undrar vem som ska göra jobbet, vem ska betala utvecklingen och vilken företagare kliver fram och säger jag satsat i storuman ty jag tror på möjlighten utan att först kolla kundunderlaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.