Utvecklingen motarbetas

 i lokalnyheterna i går visades ett inslag kring planerna på utveckling av testverksamhet på Gunnarns flygplats. Erik-Abel Ejderud verkar överväga att anmäla upplägget till förvaltningsdomstolen som gynnande av enskillt företag.

Om det går riktigt dåligt kommer det att kosta kommunen pengar, vilket man i alla fall förmodligen måste avsätta för att flygplatsen inte ska förfalla och totalt tappa i värde. Kanske inte hela summan men en del i alla fall.

Om det går bra etableras en verksamhet som sysselsätter innevånare i kommunen, skapar inflyttning  och skattebetalare, och betalning till kommunen i form av provision på omsättningen.
Förutom det, en hel del besökare i form av flygplatspersonal från övriga världen som kommer att utbildas, besöka, handla, sprida budskapet om vårt område i sina hemländer.

Vad är det för bild av kommunen som sprids till potentiella etablerare av verksamheter, entreprenörer etc?

Vi är inte gynnade av skrämma bort etableringar, konkurrensen är tillräckligt hård utan att interna krafter ska motarbeta utvecklingen.

Robert Salomonsson Ordförande Företagarna Storuman

3 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Visst ska kommunen stöda företagen, men ska verkligen kommunen stå för drift och andra omkostnader för att vissa företag ska kunna etablera sig här? Måste inte kommunen ge ALLA företagen den förmånen då, och hur skulle det gå??
    Vi ska locka hit seriösa företag med affärsideer som håller! Företag som står på egna ben!
    Jag tror faktiskt att bilden som sprids av kommunen med sådana här upplägg, är en förstärkning av bilden ”dumma norrlänningar”!!

  2. Företagarna Storuman

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-05-09 09:43)
    Kul att du tycker att kommunen bör stötta företagen.
    Att ALLA företag ska ges samma möjlighet är mera tveksamt, naturligtvis måste det göras utifrån en bedömning om det är trovärdigt och utvecklingsbart.

    Det är enkelt att som ”privatperson” stå vid sidan om och kritisera när något gått snett utan att kanske ha hela bilden av händelseförloppet

    Erik Abels agernade i ASFT frågan anser jag vara ett skolexempel på ett agerande som skadar kommunen och framtida möjligheter. Människor ska få ha synpunkter men ett litet spår av konsekvensanalys och timing skulle inte skada.

  3. Mr Cool

    Kommunen skall givetvis stödja samt underlätta för de företag som förväntas ha potential och kan bidraga med såväl arbetstillfällen samt skattekraft i kommunen. Problemet uppstår då politiker var enda merit just är att de är politiker och som inte ens har drivit en grillkiosk till lönsamhet skall leka riskkapitalister och fatta tunga ekonomiska beslut.

    När sen politiker inte själva har ett arbete (utöver politiken) som ställer några höga krav på kompetens eller som helt eller devis saknar egna ekonomiska tillgångar blir man beklämd. Men en vanlig vänsterdevis är ju att den som inte har några pengar är bäst skickad att förvalta andras.

    Detta är dock inte riktat mot Ejderud trots att han företräder ett parti som tror på andar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.