Entré Storuman, möjlig utveckling.

Visst har det varit mycket mutter och negativism senaste dagarna.
Gagnar väl knappast kommunen så nu är det dags för lite utveckling/positiva tankegångar.

Årligen passerar flera hundra tusen bilar Storuman.
Hur gör vi för att fånga in dessa och få dom att lämna lite pengar efter sig?

Vi kanske inte gör så mycket i dagsläget, eller?

När jag flyttade till kommunen för nästan 15 år sedan diskuterades ett sk. truckstop i kommunen. Truckstop låter lite mycket lastbil och långtradera så vi har föredragit att kalla det entré Storuman.

Behövs det ?
Vad skulle det innehålla för att fungera?
Var skulle det kunna ligga?
Hur kan man finansiera det?

Många frågor och få svar men på måndag 22/10 19.00 ska vi ha ett arbetsmöte i frågan. Vill du vara med, så kom dit.

Företagare eller privatperson spelar ingen roll.

 

12 kommentarer

  1. Mr Cool

    Sommartid är det då lämpligt att hyra ett antal renar och ha i en inhägnad för att få stop på bl.a. barnfamiljerna. Sen skall givetvis det finnas möjlighet att köpa enklare förtäring kanske med möjlighet att nyttja grillplats (brunnsringar billigast)med tillhörande bänkar. Sen tillkommer givetvis skyltningen med info om turistutbud i kommunen samt möjlighet att handla av lokala aktörer. Då de flesta har mobiler eller surfplattor så skall de endast behöva gå in på en webbadress för att få samlad info (kanske Wi-Fi på plats). Annonsörer skall givetvis betala en slant för sin reklam. Möjligheterna är många men just detta STOP fungerar nog endast juni-juli-augusti.

    Var det skall ligga…..badplatsen brukar vara relativt öde och ligger i blickfång från genomfarten.

  2. Företagarna Storuman

    Vår utmaning ligger inte i att hitta förslag på vad som bör finnas. Det kryllar av ideer med renar,strutsar,lamadjur, grillplatser, restauranger, betalduschar, småstugor, dollarTore, fiskrökeri, gps-orientering, bingo med apelsinkanon, osv.

    Utmaningen ligger i att hitta personer som är villiga att ta risken att starta upp verksamheter, bygga lokaler, investera. Det saknas idag.

    Kan vi lösa den frågan så är ett entre syd/truckstop snart verklighet.

  3. reidar

    Hej ja Vad Storuman behöver är inbromsande människor som ger slantar och kanske upptäcker Storumans fina läge.
    Jag har själv fundera i Truckstop banor eller entre Storuman om man så vill.Detta stop skall innehålla både matställe ,tankstation men även dusch och kanske några övernattningsrum.Det ska även finnas möjligheter för bussar(turistbussar) tömma toa för att på så vis få dessa att se möjligheterna och nödvändigheten .
    Denna lokal kan vara svår att placera mitt emellan e12 och 45an men en möjlig plats är vid storhälla eller helst vid bergknallen som ligger vid 45ans infarten mot Långsjöby alldeles under kraftledningen.ja jag vet tanken kanske är högflygande men inse vad bra ställe det skulle kunna bli.En annan tanke som jag haft är att flytta storhällalogen till camping området för att kunna nyttja denna stora och perfekta loge man kunna anordan danshelger och ha bra paket med boende och inträde till dans senare på kvällen men även vid dåligt väder använda den samma för lekar för camping barna mm ja det var några tankar från mig mvhreidar

  4. reidar

    Mig veterligen går e45 an mellan mora och gällivare viulket gör att den kommer in i Storuman uppe vid sjukan och går in ut via Vilhelmina vägen

  5. reidar

    Hej jag satt häromdagen och läste om Midlandas otroligt
    dåliga ekonomi det var väldigt mycke minus ekonomiskt alltså.
    Timrå och Sundsvall-kommun har slagit ihop sina påsar och ska driva detta flygfältet tillsammans.Vore inte det en tanke för Storumans-kommun att driva detta flygfält som bara står där och väntar på att drivas framåt och kanske då tillsammans med ngn fler kommun alltså att två kommuner hjälps åt att driva detta stora flygfält som har all teknik och kan ta ner de allra flesta större plan som varken Vilhelmina eller Tärna flygplatser kan ta ner…
    Sen måste jag väl också ta upp angående Entre Storuman tankarna igen! det vore bra om man hade ngt som tog fast de passerande men jag tror att man då också ska se till innevånarnas överlevande d,v,s med jobb och fritidssysslor för Storuman kommun har otroligt mycke yngre föräldrar och det var otroligt roligt att se då när jag var hem och närvarade på den sk prova-pådagen på Storuman bollhall.Sen hoppas jag fortfarande att ni satsar på en dansbana eller ngt liknande som även Campingplatsen kan nyttja vid ex regniga dagar ex barnlekar danshelger o,s,v nere vid just Campingområdet.Givet ska man satsa på få in mera jobb med allt vad det innebär som ex gruvor trähantering och inte sätta stora projekt som ex en omlastningscentral Som inte inbringar så många anställda .som dessutom aldrig används bara drar pengar (som inte finns)
    o,s,v nu hoppas vi på en blomstrande inlandsort och kommun Tack för ordet mvh reidar a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.