Hjärnorna flyr inlandet?

Braindrain i inlandet?

Undrar vart alla hjärnor tar vägen?

För en tid sedan var det någon som kommenterade ett inlägg med att det var braindrain i inlandet, dvs de smarta flyttar från inlandet.

Var i Skellefteå i går och hörde samma sak fast nu var det braindrain i Skellefteå. Det kanske även är intelligensflykt från länets "städer".

Så var hamnar alla hjärnor egentligen? Stockholm, London, Bryssel, eller var?

Om vi nu antar att det är sant så måste det betyda att vi ska jobba med att attrahera hjärnor. Då löser sig inlandsproblematiken alldeles av sig självt.

Men hur gör man det?

 

 

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    Oroa dig inte för braindrain för om man får tro våra politiker så består importen av folk från MENA-länderna till inlandet uteslutande av högutbildade raketforskare. De verkar dock inte förstå att man även i många länder i Europa mot rätt ersättning kan köpa sig skolbetyg med önskad kompetens.

  2. Företagarna Storuman

    Då kanske vi bara behöver någon som vet vad vi ska ha raketerna till, eller hur?

    Efter lite lokala diskussioner i går så kom vi till slutsatsen att det problemet kanske inte är brist på hjärnkapacitet. Det är snarare brist på ledig hjärnkapacitet som är problemet.
    Att ha en kraftig processor i sin dator är ganska meningslös om den inte är sysslar med rätt saker.
    Kan det vara så?

  3. Mr Cool

    Processorkapaciteter såväl som datorer är helt värdelösa om man inte förstår hur man använder dom. Jag uppfattar också att det finns massor med ledig hjärnkapacitet (arbetslöshet) i regionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.