Offentlig upphandling hot eller möjlighet?

 Upphandling.

Hur många tycker att det är något sexigt över ordet upphandling, eller kanske snarare offentlig upphandling. Många av mina företagarkollegor  får något uppgivet i blicken när man nämner offentlig upphandling. Går det verkligen att tjäna pengar på offentliga upphandlingar, eller är det en "kundtyp" som är mycket jobb för lite ull.

Man ska komma ihåg att våra offentliga aktörer upphandlar tjänster och produkter för många miljarder varje år, så nog är offentlig upphandling en marknad som är viktig.

Det känns som om man i huvudsak tänker på upphandlingar i den egna kommunen men tänk om företagen i den egna kommunen kunde ta alla jobb i grannkommunerna?
Vore inte det jättebra för våra lokala bolag?
Vilka affärsmöjligheter.

I Storuman lyfter vi nu frågan om kommunala upphandlingar och första träffen är den 21 mars, annons kommer i bladet framöver.

 

3 kommentarer

  1. Inger

    Är det inte fritt fram för vilken företagare som helst, var som helst att lämna en offert vid upphandling?

  2. Företagarna Storuman

    Svar till Inger (2013-03-13 18:20)
    Det enkla svaret är naturligtvis ja. Utmaningen från upphandlande aktör är att göra upphandlingen på ett både juridiskt riktigt sätt men ochså utforma upphandlingen så att den blir ”upphandlingsvänlig”. Det är naturligtvis även viktigt att offerlämnare lär sig hur man ska hantera offentliga upphandlingar. kort sagt kan man säga att problembilden är så mycket mer komplex än att konstatera att alla får lämna offert.

  3. Inger

    De kanske inte vill ta jobben från de lokala företagen i grannorten? Storumans företagare kanske inte skulle vilja att de kom och tog jobben här i Storuman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.