Fotobloggen

Bilsemester till München

Under vår bilsemester i sommar kommer vi först att åka till Stockholm och därefter till Malmö för bron över till Danmark. Från Danmark kommer vi stanna i Köpenhamn en natt och därefter ta båten över till Tyskland. Vi kommer förmodligen att stanna i Hamburg och därefter åka till Berlin och senare till München.

Eftersom vi älskar att resa och upptäcka nya platser har jag valt denna gång valt att resa runt i Tyskland och besöka städer som München, Hamburg, Berlin samt Köln.

Att åka till München över en weekend är en utmärkt idé för att uppleva en mix av historia, kultur, mat och dryck. Som en av Tysklands mest livliga och intressanta städer har München mycket att erbjuda. Här är några saker jag har planerat att göra under min resa och hoppas att jag hinner göra det mesta!

Kulturella sevärdheter: München är rik på kulturella sevärdheter som inte får missas. En av stadens mest kända platser är Marienplatz, stadens historiska torg och hjärta. Här kan du beundra det imponerande Neues Rathaus (Nya stadshuset) och dess kända klockspel. Ta också en promenad genom de vackra engelska trädgårdarna, en av världens största stadsparker, och besök den magnifika Nymphenburg-palatset, som var den tidigare bostaden för Bayerns kungar.

Besöka deras ölbarer: München är också känt för sin ölkultur och världsberömda ölfestival, Oktoberfest. Även om du inte besöker staden under denna tid kan du fortfarande njuta av den bayerska öltraditionen på något av stadens många ölhagar, som till exempel den legendariska Hofbräuhaus.

Här kan du smaka på traditionella ölsorter och njuta av tysk mat och levande musik i en unik atmosfär.

Besöka kända Konst och museer: München är hem för flera anmärkningsvärda konstgallerier och museer. Det mest kända är Alte Pinakothek, där du kan beundra en imponerande samling av europeisk konst från medeltiden till 1800-talet. Besök även Neue Pinakothek och Pinakothek der Moderne för att upptäcka modern och samtida konst. Om du är intresserad av vetenskap och teknik är Deutsches Museum ett måste, som är ett av världens största tekniska museer.

Äta så gott jag kan och prova nya matupplevelser! München är känt för sin läckra mat och dryck. Du kan inte lämna staden utan att ha provat en autentisk bayersk måltid. Smaka på traditionella rätter som weißwurst (vita korvar), pretzels, schnitzel och sauerkraut. Glöm inte att avnjuta en härlig öl till din måltid. Utforska också stadens matmarknader, som Viktualienmarkt, där du kan prova lokala delikatesser och köpa färska produkter att ta med hem.

Shoppa är ett måste för någon som är shoppingberoende som jag!  För shoppingentusiaster har München mycket att erbjuda. Huvudgatan i centrala München, Kaufingerstrasse, är en populär destination med ett brett utbud av butiker och varuhus. Om du letar efter lyxvaror och exklusiva märken, ta en promenad längs Maximilianstrasse. För en mer eklektisk och unik shoppingupplevelse, besök området kring Gärtnerplatz och Sendlinger Strasse, där du hittar trendiga butiker.

På tillbaka-resan så kommer vi åka genom Polen, via Poznan och till Gdansk och Sopot. Om det finns tid så besöker vi gärna Warsawa med men tror att vi helst stannar ett par nätter längre i Sopot med deras fina sandstränder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.