Uttjatat, jag vet. Men ändå..

Skimmaren i artikeln får 4 år för sitt brott. Nog är det vidrigt att stjäla pengar av andra, men inte lika vidrigt som våldtäkt eller misshandel.

Det är just det här jag reagerar på.

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. bengan

    Med det uttalandet visar på att du inte har hela bilden klart för dig. Det du säkert inte känner till är att skimningsbrott är födkroken för annan brottslig verksamhet; knarksmuggling, prostitution och illegal vapensmuggling är några exempel.

  2. Galen Pannan

    Svar till bengan (2011-04-11 21:41)
    Det är klart att jag vet att skimning har en bakgrund, att de gör det för ett syfte. Det gör inte andra brott mindre för det. Idag får man betala mer i skadestånd för att man laddat ned en film jämfört med misshandel, och då ska vi tänka på att nedladdning var lagligt här för bara 2-3 år sedan.

    Jag vill inte orättfärdiga din kommentar, jag var nog helt enkelt otydlig i mitt uttalande.

  3. bengan

    Det är lugnt… Jag förstår även din syn på saken. Det är lurigt när personer drabbas rent fysiskt, men det kan vara lika jobbigt ur ett privatekonomiskt perspektiv, i synnerhet när personer som blir av med pengar inte klarar att lösa de vardagliga utgifterna.

    Ha det gött och lycka till med ditt fortsatta bloggande!

  4. Galen Pannan

    Svar till bengan (2011-04-12 17:10)
    Jag har faktiskt blivit drabbad själv, det borde göra att jag vill ge hämnd åt min tjuv men så är inte fallet. Pengar har inget värde för mig, jag värderar andra delar av livet betydligt högre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.