Det var en gång..

Vi betalar skatt. Många tänker inte på hur skatten fördelas, vad vi faktiskt får ut. Jag är otroligt tacksam för den vården jag får men håller med flera att det inte är tillräckligt bra. När man behöver gå till flera olika läkare för att få en enkel diagnos samt behandling är det fel. Det är vare sig effektivt eller ekonomiskt för varken Galen Pannan som person eller landstinget. Slösade resurser är vad som ses i slutändan. Det bemötande man får i vården debatteras det om emellanåt men fick jag bara adekvat vård när jag väl behövde det så skulle inte jag gnälla på bemötande. Bemötande får plats att diskuteras när någon känner missnöje.

Det är viktigt att vi hela tiden har en öppen dialog om vad vi har rätt att kräva samt vad vi har för skyldigheter att ge. Jag hoppas innerligt att den privata sjukförsäkringen ska ses som en förebild för den landstingsstyrda vården så att privat vård inte ska innebära en högre kvalitet. Idag ska ingen behöva betala extra för att få bra vård, det ska ingå. Men idag betalar många för att få bra vård därför att landstingen och därmed regeringen misslyckats med uppdraget av ett jämlikt samhälle. Vi kommer aldrig att kunna se på varandra vid samma nivå om inte stoppskyltarna tas bort, de som säger att du har ingen rätt. Jag hoppas innerligt att den privata vården avskaffas så att alla kan ta del av villkoren, vad är det här för samhälle att döma de som redan har det svårt?

Pengar ska aldrig någonsin styra vilken vård man får. Det är en rättighet vi har här i vårt avlånga land, något som varje medborgare betalat för och som ska ges på lika villkor. Det är lätt för moderater som aldrig varit i bottenskrapet att förbanna de som inte vet vilken väg de ska gå, det är lätt för de som aldrig behövt oroa sig för pengar. Majoriteten tänker på pengar och det sista man ska behöva oroa sig över, är om läkaren på vårdcentralen imorgon kommer att ta ens besvär på allvar.

Regeringen, alla landsting, alla politiker, alla medborgare. Sluta skär ned på vårt välfärdssamhälle. Vi behöver mer pengar till landstingen, tydligare mål och gränser för vad som anses godtagbart inom vården och framförallt. Mer förståelse och acceptans.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.