He som henn he henn henna, en gammal blogg

Ända sedan moderaterna kom till makten har det debatterats hett om (ut)sjukförsäkringen. Jag läste för länge sedan en blogg som handlade mycket om det här, den är nu borta men jag måste ge heder åt den som skrev den.

Bloggen skapades just när moderaterna hade valts in och skrevs flitit i när moderaterna bestämde sig för att införa nya regler mot sjukförsäkringen. Jag kommer inte ihåg vad hon hette, hon som skrev bloggen, men hon hade redan då förutsett alla de problem som idag kommer till ytan inom systemet. Många kritiserade hennes tänkande men jag håller med henne, det är omänskligt att bara tänka ekonomiskt. Människors värde har tappats lite och det riktas mycket resurser på att alla ska jobba, även om det kör ner människor i graven.

Att Sverige ska hålla sig ekonomiskt starkt håller jag med om, men visst måste det finnas flera olika sätt att nå dit. Jag håller med om att alla som kan jobba, ska jobba. Men jag håller inte med om den metod som valdes. Ogenomtänkt säger Galen Pannan. Utred ordentligt, låt det ta tid för det kommer löna sig i längden att slippa lägga ned resurser på nya utredningar. Det kommer löna sig för politiken som får mer förtroende, det kommer löna sig för människorna som lever i systemet och det kommer löna sig för ekonomin.

Den där bloggen som skrevs länge tillbaka sa något om att alla känner någon som kommer drabbas, på något sätt. Jag visste inte om jag skulle tro på det då men ja, jag känner någon som drabbats och det är inte bara den personen som lider. Även jag gör det för att man känner sig totalt maktlös. Att se, men inte kunna göra något, är bland det värsta som finns när det kommer till lidande.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.