Dags igen, vad händer?

Den eviga, jävliga sjukförsäkringen får mig att koka hjärnceller. Det är inte annat än medvetet beslut från regeringen att öka samhällsklyftor samt göra om alla svenska grundpelare.

När statistik kollas och information tas fram kan det se ut så här;

"När pengarna offentliggjordes 2009 förklarade TCO att ”vi kan inte finna några medel alls inom ­ramen för de 17 miljarderna som är avsett för medicinsk rehabilitering”.

Karolinska institutet granskade nyligen rehabiliteringsgarantin. I en majoritet av de undersökta landstingen försämrade rehabiliteringsgarantin möjligheterna till tillfrisknande."

Alltså har rehabilitering blivit sämre samt att staten nu får överskott som går till skattesänkningar.

"Något som däremot inte är myter är att sjukförsäkringen går med 63 miljarder i överskott. Detta överskott går till skattesänkningar, säger regeringen helt öppet. Något som inte heller är en myt är att många utförsäkrade tvingas söka social­bidrag för sin överlevnad. Var femte som får socialbidrag i dag är sjuk."

Det var ju inte tänkt, enligt regeringen, att det här skulle drabba oskyldiga men det hade jag med fler redan listat ut att det skulle göra. Och det visste de om. Jag kom faktiskt att tänka på boken Reinfeldt skrev för många år sedan, "Det sovande folket". Nära Reinfeldts premiär togs böckerna bort från bokhandel samt bibliotek. Jag funderar om han ville dölja sanningen från folket? Att han faktiskt tyckte då att svenskarna var lata och hjärndöda.

Som intressant läsning efteråt kom "Åtta år med Reinfeldt" och sedan "Bokslut Reinfeldt". De har haft skrämmande rätt, även om det nog svider för många.

När ska de som röstade på moderaterna och moderaterna själva förstå att det är vansinne att stoppa så mycket skattintäkter som möjligt i fickan?

Vård, skola och omsorg är inte tillräckligt bra idag. Varför sträva mot något sämre när vi kan få det så mycket bättre..

Blod, svett och tårar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.