Det ska inte vara förbjudet att kritisera den svenska regeringen!

I en rapport som Jämställdhetsmyndigheten beställt från det privata konsultbolaget Afactor AB (som grundats av två personer med bakgrund inom både SÄPO och MUST) så dras föreningen Kvinnor För Fred i smutsen genom att anklaga dem och andra för kopplingar till Ryssland och dess regering. Det är bisarra påståenden och krystade tråddragningar man ägnar sig åt. Det vore komiskt på ett visst plan om det inte samtidigt vore så farligt och försåtligt. Enligt utredningen dras det i princip likhetstecken mellan att kritisera USA, NATO och svensk utrikes- och säkerhetspolitik och att stödja Putin. Syftet med det här är naturligtvis att tysta kritik mot krigshetsen och kapprustningen som Sveriges regering och riksdag nu hängivet ägnar sig åt.

Det är mycket oroande att en statlig myndighet försöker tysta kritik mot regeringen. Det här är ett beteende som våra makthavare ständigt anklagar diktaturer och auktoritära stater för att ägna sig åt och inte passande för ett land som framhäver sig som ett demokratiskt föredöme i världen. När man samtidigt från politiskt och medialt håll ständigt basunerar ut att det är sådana här odemokratiska och auktoritära metoder som vi måste skydda våra demokratiska värderingar mot så utvecklas det hela till ett mörkt, bisarrt och ironiskt spektakel.

Tord Björk (som själv är föremål för angrepp och smutskastning i rapporten) har skrivit en bra artikel i nättidningen Parabol. Länken finns nedan. Han är mer insatt och duktigare på att beskriva det hela än jag men jag ville ändå inleda med några av mina egna tankar om det hela.

Låt mig avsluta med att säga att det krig som våra politiker och en stor del av mediekåren verkar vilja provocera fram inte kommer att sluta väl för mänskligheten. Den dagen som (Gud förbjude) Sverige och Ryssland (för det är uppenbarligen drömfienden) är i krig med varandra så betyder det att även NATO är i krig med Ryssland och då kommer det blixtsnabbt att eskalera till kärnvapenkrig. Och hur våra politiker och skrivbordsgeneraler på sina nyhetsredaktioner än har inbillat sig att detta kommer gestalta sig så är det inte som i datorspelens värld. Det finns inga nya liv. Vi kan inte bara starta om spelet och prova vår lycka en gång till och framförallt så är det inte fritt från verkliga dödsoffer och verkligt lidande. Ett kärnvapenkrig mellan Ryssland och NATO är GAME OVER! Om inte för hela mänskligheten så definitivt för denna civilisation. Jag tror att väldigt få, om någon, kan föreställa sig hur vår värld kommer att se ut efter en sådan apokalyps. Så propagera för fred och samtal istället för krig, isolering och hat, både inom och mellan länder, innan det är för sent.

 

Kvinnor för fred pekas ut som säkerhetshot i statlig rapport

 

2 kommentarer

  1. Katrin Lundström

    Bra skrivet Patrik!

    Det behövs mer utbildning för våra folkvalda om vad demokrati innebär. Det är tex inte att snabbehandla Natosnsökan utan möjlighet för svenska folket att få kunskap om vad det innebär för oss och reagera på det.
    Och det är inte att låta USA ha tillgång till våra militärbas utan några egna krav. Det är ju flera av Tidöpolitikerna som pratar om svenska värderingar, var är dom nu? Är det egentligen amerikanska värderingar?

  2. Jens Rundberg

    Bra skrivet!
    Den länkade artikeln av Tord Björk är väldigt detaljerad och tydlig och visar vilken oseriös och partisk utredning som Afactor gjort. Skrämmande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.