Göran Jarmar, Umeå

flew in from miami beach

Flew in from Miami Beach BOAC
didn´t get to bed last night
all the way the paperbag was on my knee
boy, I had a dreadfull flight
I´m back in the USSR
you don´t know how lucky you are boy
back in the US…
back in the US..
back in the USSR

Vad ska en övervintrad Beatlesnörd ha i mp3-spelaren när en långflygning närmar sig sitt slut om inte ’Back in the USSR’? Sen spelar det ingen roll att resan inte startade i Miami Beach, att vi inte reste med BOAC (det existerar väl inte längre) eller att destinationen inte inte var USSR (som definitivt inte existerar längre).
För att ta allt från början så kollade jag vad det var för väder i Peking innan jag åkte hemifrån och det var då +5°C, dvs exakt vad termometern hemma i Umeå visade och det kändes lite märkligt. Väl ute på flygplatsen visade det sig att vårt flyg till Stockholm var en timme försenat, vilken tur då att vi hade så gott om tid på Arlanda innan flyget till Kina skulle gå 22.30. Det fanns tid att checka in, äta och handla lite innan det var dags att gå ombord med destination Peking. Efter lite filmtittande var det dags för middag 23.30 och sen blev det lite mer film innan det var dags att försöka sova. Jag tyckte nog att jag mest var vaken, men tiden fram till frukost gick faktiskt ganska fort så jag lyckades nog slumra till emellanåt. Vi landade strax före 14.00 lokal tid (07.00 svensk tid) och därefter blev det busstransport till hotellet dit vi anlände ca 16.00. Enligt konsertarrangören skulle hotellet ligga på ung tio minuters promenadavstånd till Himmelska Fridens Torg, men det visade sig vara en glädjekalkyl. Vi gick visserligen en omväg dit, genom Pekings gamla kvarter fullt av småaffärer, småföretagare och allehanda smårestauranger, eller vad man ska kalla såna små matställen. Vi kom för sent för att se något av Den Förbjudna Staden, men Himmelska Fridens Torg promenerade vi på i kvällsmörkret. Lite bråttom blev det till hotellet för att hinna till middagen men det gick (fast inte på tio minuter). Nu sitter jag här dödstrött och skriver, klockan står på väckning 05.45 för att hinna äta frukost innan vi åker till Zibo och resans första konsert.
Det blir tyvärr ingen bild idag trots att jag har tagit 85 st, det beror på att jag för första gången i mitt liv sitter med en mac (jobbets) och jag klarar inte av att konvertera från raw till jpeg, jag skulle haft min egen pc istället. Vi hörs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.