Göran Jarmar, Umeå

Konsert i Sipin

Jag Genrep i Sipin, projektioner ovanför scen, storbildsskärmar på sidorna

Äntligen fick vi då vara med om en sån här konsert som alla sagt att vi skulle få vara med om. När folk sitter och snackar och går in och ut, det är aldrig riktigt tyst. Men vi hade blivit informerade om att det inte berodde på att dom inte gillade musiken utan på ovana vid konsertsituationen.
Det var väldigt struligt redan på repet, folk som ropade och pratade högljutt ute i salongen, strålkastare som bländade och det slogs i dörrar överallt. Något bättre låneinstrument, men pukorna anlände inte förrän precis till genrepet.
Under konserten gick hela tiden China Mobile:s projektorer (dom är huvudsponsor för turnen) och visade reklam och mönster på väggarna. Jag är i och för sig positiv dill nydaning av konsertsituationen, inte alls negativ till att använda datorer och projektorer men kanske inte reklam under själva konserten.
En sak som har varit vanligt förekommande under våra konserter är en konfrencier som presenterar orkestern, dirigenten, solister osv, det har alltid varit en dockflicksöt ung dam stiligt uppklädd som dessutom ibland har låtit som en sportreporter. Röstläget har hela tiden stegrats för att i slutet av varje presentation låta som om pucken just gled i mål. I går efter pausen hände ingenting när hon presenterat dirigenten, han var inte där, så hon fick gå in igen och förmodligen be om ursäkt, jag vet inte, men hon var helt förkrossad efteråt. Jag såg henne bli tröstad av en annan tjej ute på sidoscenen. Kanske tur att Rumon Gamba inte var där när han blev presenterad, för när han till sist kom in på scenen smet en cellist (ingen nämnd) samtidigt in på scenen från andra hållet.
En upplevelse rikare kom vi sen tillbaka till hotellet för middag. Ett mycket bra hotell med personal på hugget hela tiden, mycket hjälpsamma.
Sipin var en mycket sliten stad, vilken skillnad då att komma till Changchun, en modern 7milj-stad med skyskrapor överallt, en helt annan värld faktiskt. Jag tror att vi åkte förbi konsertsalen på väg till hotellet och om det var den så är det nog en riktigt stor konsertsal. Vi får se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.