Göran Jarmar, Umeå

Morgongympa i Changchun

jagkonserthuset i Changchun i kvällsbelysning

Ikväll har vi haft konsert i Songyang, en stad i nordöstra Kina som inte finns på Google earth, inte på svenska wikipedia och inte på många kartor. Jag kan tala om att den finns och det är en modern stad med ca 2,8 milj inv, det mesta verkar vara nybyggt. Konserten, som gick bra, gick direkt i lokalTV här i staden. Det hade vi ingen aning om, men då behövde vi ju inte vara nervösa för det heller. Vi såg att det var flera TV-kameror som filmade, men det har vi blivit vana vid, dom flesta konsertlokaler har storbildskärmar vi sidan av scenen och där brukar det visas närbilder av musiker och solister, men den här gången gick det ut i etern direkt. Det kanske det har gjort förut också, vad vet jag.
Gårdagens konsert i Changchun var nog en av dom bästa trots heltäckningsmatta på scenen, det är ju något vi är mycket skeptiska till. Men det visade sig vara bra i den salen, det hade nog blivit överakustiskt annars.
Changchun såg jag egentligen bara från bussen, jag var för trött för att gå ut på stan igår så jag vilade efter lunch och hann med en dusch innan det var dags att åka till konserthuset. Ett konserthus som var mycket imponerande utifrån, men inte så enormt inuti, kanske 1000-1500 platser. Ganska välbesatt.
På morgonen hördes rytmiska rop utifrån, det var kineser som hade morgongympa i något som såg ut som en lekpark men det som såg ut som gungor och andra lekredskap var faktiskt träningsredskap. Ganska många pingisbord fanns det också, sådana parker skulle nog behövas i Sverige också.
Nu närmar sig klockan 23.00, vi har ätit sen middag och så fort jag har skickat det här blir det sängen. Revelj 06.30 i morgon, bussen går 08.30 till Jilin, en resa på åtminstone fyra timmar. Godnatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.