Hälsolivet

Ta semester under semestern!

Det är inte helt ovanligt att man har svårt för att ta riktig semester under semestern, men det är oerhört viktigt att lära sig att göra det. Det är särskilt viktigt idag då de flesta av oss arbetar hårt utan mycket tid för återhämtning. Det är så mycket som man vill hinna med under semestern att det istället kan bli jobbigt och stressigt. Detta är ett mycket vanligt problem, så det är inte så att du är ensam, om du känner igen dig.

Hur ska man då lära sig att varva ner under sina semesterveckor? Det viktigaste är att försöka hitta en balans mellan att göra ingenting och att fullfölja sina planer. Man ska INTE planera för mycket, det är ofta det som blir problematiskt.

Planera utan att planera

Man vill såklart hinna med en massa som man längtar efter under resten av året, men det kan bli svårt att få in allting man vill. Detta leder till att man får börja prioritera – vad är det viktigaste för mig och min familj under semestern? Är det att resa iväg till solen? Är det att vara hemma och renovera huset? Är det att hänga med släkten i sommarhuset? Är det att resa iväg till Norrland och hyra en stuga i skogen och bara mysa utan några som helst krav?

Tänk efter före och lär av misstagen från förra semestern. Det kan till och med vara så att man vinner på att planera inför nästa år direkt efter att semestern är slut. Det är då man ser svart på vitt vad som blev rätt och vad som blev fel. Sedan kan man enkelt fixa det till det bättre inför året efter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.