Högtflygande planer.

Har länge haft högtflygande planer. Och i dag blev de verklighet. Det jag menar är planerna på att lätta några kilon, ja från taket förstås vad trodde ni? 🙂

Dessa högtflygande planer har planerats en tid nu så det var hög tid att det blev verklighet. Så med ett viss behövlig beslutsamhet åkte skoterdräkten på och stegens pinnar äntrades i full fart. Väl uppe på taket företogs ett användande av alla fyra i nån forma av krypande ställning tills det kändes tryggare att stå på de två vanliga igen.

 

Så med lite smådarr i knäna (säj det inte till någon) företogs färden till toppen (alltså nocken på taket). Sen blev det fart o fläkt för ner skulle snön och ofta när jag är igång med full fart ska allting hända snabbt. Tills jag kände att marken gav vika och även snön under fötterna företog samma väg som det jag nyss kastat ner. Tur det fanns annan snö att kasta sig mot annars hade jag nog helt ofrivilligt kommit ner. Så det blev efter detta inte lika mycket att kasta ner då säkerhetsaspekten gjorde att jag valde att låta en hel del vara kvar på taket.

 

Har taket på garaget mot husväggen och där har det en förmåga att dreva ihop snö. Så inte sällan brukar det vara en manshöjd snö just i kanten. Och detta klarar inte snöskyddet av utan när detta smälter blir trycket för stort och både räcke och snö brukar komma samtidigt. Men nu har jag eliminerat den risken med att själv ta bort lite snö.

 

Och jag kom mig ner i alla fall. Hör o häpna enligt planerna även om det var några kritiska ögonblick då stegen skulle äntras och den av nån outgrundlig anledning började sin färd ner för taket utan mej. Men lyckades hejda fallet så jag fick hjälp av den att komma ner på säkrare nivåer.

 

Hur som helts så är det skönt att detta är gjort Nu återstår taken i stugan som nog måste genomgå samma procedur. Med de högtflygande planerna får vara planer ett tag till.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.