Maten kommer i matlådor till Lycksele lasarett!

Så har vi haft regionstyrelse. Hela 55 ärenden på agendan. Med allt i från formalifrågor till sjukvårdsfrågor och till matfrågor. Vi behandlade också ett antal remisser för SOU och ett antal motioner. Vi har en ordning att vi inte debatterar motioner så mycket i RS utan varje parti yrkar bifall till sin motion och sedan tar vi debatten i fulllmäktige.

🔹️Införandet av framtidens vårdsystem Cosmic är ett stort problem att de inte kan leverera som vi avtalat i tid och vi tvingas till stora kostnader för att upprätthålla de tidigare systemets licenser tills vi kan få en övergång.

🔹️Ekonomin är förstås på agendan. Både årsredovisningen för regionstyrelsen specifikt men också årsredovisningen för hela regionen med ett underskott på en miljard (nästan 10 % av omsättningen) och vi lånade till driften i december och kommer behöver göra det även detta år. Alltså låna för att betala löner. Det är ingen god utveckling. En debatt som också kommer på april månads fullmäktige om nån vecka.

🔹️Men den fråga som kanske mest engagerade denna gång var beslutet gällande matproduktionen. Man har velat ha en likformig matproduktion i hela länet. Vi Kristdemokrater har motsatt oss det och tycker att man i Lycksele bör fortsätta med lagad mat även till patienterna på avdelningarna.

Men så blev inte fallet. Nu ska det skickas matlådor till Lycksele från Umeå vilket vi tycker är ett mycket dåligt förslag. Vi yrkade på fortsatt lagad mat i Lycksele men blev nerröstad. Nedan ser ni hur partierna röstade. Vi begärde votering så varje ledamot i styrelsen inte ska kunna gömma sig bakom nåt parti eller så och röstutfallet blev 12 röster för matlådor och 3 röster emot. Lycksbaren kommer bli kvar. Men vi befarar att det framöver kommer bli för få portioner som ska lagas att man även inför matlådor där vilket vore förödande. Nu kommer vi bevaka om detta kommer bli så bra som det hävdas.

🔹️Vad tycker du som patient och boende i södra Lappland om beslutet?

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.