En stor dag!

I dag är det en stor dag. Mitt lilla barnbarn Micah fyller 1 år idag. Och att de dessutom är hemma i Sverige (bor annars i Norge) gör ju inte saken sämre.

Det är inte första gången vi firar ett barnbarns ettårsdag. I Danmark bor lilla Dinah som är inne på sitt andra år. Så hennes ettårsdag firade vi i Danmark för några månader sedan.

Så farfar har besökt allehanda leksakshyllor för koll av radiostyrt och teknikbaserade leksaker tills jag blev nertagen på jorden.
 
Det var min son (en Fredrik) alltså sonsonens pappa som fällde kommentaren: – Men tror du inte han är för liten för sånt? Och även om det kändes tufft så fick jag ju ge honom rätt, med den påföljden att jag sökte mig till en annan del av leksakshyllorna.
 
Så i eftermiddag återstår kalas och paketöppnande för lilleman. (farfar kommer nog hålla sig bakom kamerallinsen) Får se hur det blir runt kalaset om mina föräldrar orkar komma förbi, för i så fall blir det fyra generationer Fredrik.
 
Det är nämligen lite kul att vi har samma namn i 5 generationer. Min farfar som kommer från Österrike i kriget och blev adopterad av Edvin Nilsson m fru, hette Friedrich Smetana – Nilsson. Och resterande generationer ner till mitt barnbarn Micah har samma efternamn och även namnet Fredrik, dock i olika stavningar (den tyska och den svenska stavningen)
 
Friedrich son heter Rolf Inge Friedrich och hans son heter Hans-Inge Friedrich och hans son heter Lars Inge Fredrik och hans son heter Micah Inge Fredrik.
Hängde ni med ? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.