Snart dags!

Så är det snart dags igen. Det jag tänker på är deklarationen. Allt fler väljer att deklarera digitalt och det är också en vilja från skattemyndigheten att detta ökar.

Tycker att man just hinner få tillbaka förra årets deklaration så är det dags för en ny. Eftersom jag tillhör dem som har många olika uppdrag men få arbetsgivare så blir alltid min deklaration klar i sista stund.
 
Men nog är det så att många väntar till sista dagen ändå. Minns på den tiden jag bodde i stan så var det folkfest sista kvällen fram till kl 24 och alla kom med ett brunt kuvert i handen. Personal från Skatteverket hade tänt ljus och postlådan bakom dörren fylldes ganska snabbt. Ibland bjöds det på kaffe. Och man träffade ofta en i annan bekant med kuvert i handen sökande efter hålet i dörren att stoppa det i. Lite folkfest liksom.
 
Så jag tillhör inte de drygt 7000 personer som redan lämnat in sin deklaration. Få se om jag hinner lämna in den innan sista dagen. Deklarationen ska ju också liksom ligga till sig lite eller hur? Så det har t o m hänt att jag begärt uppskov för att dra ut på nöjet.
 
Annars brukar alltid min farbror säga att det behövs bara svar på 3 frågor i deklarationen:
1. Hur mycket har du?
2. Var har du det?
3. När kan jag komma o hämta det?
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.